Casertában fontos derbit vívnak Perlék

Fontos dél-olasz derbit játszanak ma kora este Casertában, ahol Perl Zoltán Orlandinája múlt heti hazai botlását igyekszik majd kijavítani.

Ma újabb egykori bajnokcsapat (1991-ben nyert scudettót a Caserta) skalpját szerezheti meg Perl Zoltán csapata, az Orlandina Basket az itáliai kosárlabdázás egyik legendás helyszínén, a casertai Palamaggio "poklában" lép fel. A mai derbi mindkét résztvevő alakulata várakozásokon felül szerepelt eddig a bajnokságban, ám azt mindkét oldalon nagyon jól tudják, akár kiesés és bent maradás szempontjából is döntő fontosságú is lehet az alapszakasz zárásakor, miként alakul a két csapat egymás elleni mérlege. A hazai fekete-fehérek ebben a szezonban otthon még nem nyertek mérkőzést (az Olimpia Milano elleni vereségük papírforma, de az újonc Manital Torino elleni bukásuk fájdalmas meglepetés volt), idegenben azonban két bravúros győzelmet is arattak: Vareséből és legutóbb Bolognából is két bajnoki ponttal távoztak.

Mindössze a harmadik JuveCaserta - Orlandina Basket összecsapás lesz a mai a Serie A történelmében, az eddigi mindkét mérkőzésüket (az előző évadban) a szicíliaiak nyerték, így Perlék a Caserta elleni veretlenségük megőrzéséért is küzdhetnek ma. Zoliék számára nem túl jó hír, hogy a Juve két (eddig hiányzó) meghatározó játékosa is játékra jelentkezett: a szezon kezdete óta maródi ex-Detroit Pistons irányító, Peyton Siva éppen ma, a Capo ellen mutatkozhat be az olasz élvonalban. Az elmúlt két fordulót Lóránt Peti egykori római csapattársa és poszt-riválisa, Bobby Jones is kihagyta, ám ma ő is visszatérhet. Ha mindkét amerikai profi játékra jelentkezik, az szinte biztosan azt jelentheti, hogy az egykori PVSK, Albacomp és Körmend légiós Muhammad El-Amin kimarad a Caserta mai meccskeretéből.

Rajtuk kívül a 2012 őszén a Boston Celtics-nél is (sikertelenül) próbálkozó Micah Downs-t (Hanga Ádám csapattársa volt a Manresanál), a tavaly éppen a Capo d' Orlandóval jó szezont futó centert, Dario Huntot és a svéd válogatott kiscsatárát, Viktor Gaddefors-t lehet kiemeleni a légiósok közül. Ezen felül még három jelenlegi és egykori olasz válogatott, Daniele Cinciarini, Valerio Amoroso és Andrea Ghiacci játékára támaszkodhat a házigazda játéka. A csapat szakvezetője az a Sandro Dell' Agnello, aki a JuveCaserta játékosaként a klub legnagyobb sikereinek - említett bajnoki cím és 1989-ben, a Drazen Petrovic-féle Real Madrid ellen csak hosszabbításban elbukott KEK-döntő - tevékeny részese volt.

Perl Zoltán csapatának háza tájáról nincsenek ilyen jó híreink, a csapat továbbra is nagyon tartalékos. Nem elég, hogy nagy valószinűséggel sem az erőcsatár Laurence Bowers (a legfrissebb hírek szerint őt megpróbálják "összedrótozni" az esti összecsapásra), sem a szerb talentum, Vojiszlav Sztojanovics játékára sem számíthat még Giulio Griccioli vezetőedző, a Varese elleni vereség még egy vezéráldozatot is hozott, a macedón válogatott játékmestere, Vlado Ilievszki sincs 100%-os állapotban, így az ő játéka is kérdéses lehet a mai napon. Így nem véletlenül említette azt Griccioli mester, hogy a ma parkettre kerülő játékosainak 120%-ot kell nyújtaniuk a siker érdekében.

A vasárnap,18.15-től kezdődő Pasta Reggia Caserta - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzésről élőképes streamet sajnos nem tudunk ajánlani, a bajnokit élőben közvetítő szicíliai Antenna del Mediterranio televíziós társaság ugyanis egyáltalán nem teszi elérhetővé élő adását az interneten.

Felhívjuk azonban olvasóink figyelmét arra, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolásszerűen), így Perlék mai összecsapásáról is többször mutatnak majd élőképet. A szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

             A BEKO Serie A 6. fordulójának további programja:

Vanoli Cremona -   Reggio Emilia 68-61
Tesi Group Pistoia -   Vitasnella Cantù  08/11 12:00
Dolomiti  Trento -   Vuelle Pesaro  08/11 18:15
Enel Brindisi -   Reyer Venezia  08/11 18:15
Pallacanestro Varese -   Manital Torino  08/11 18:15
EA7 Milano -   Virtus Bologna  08/11 20:45
Sidigas Avellino -   Dinamo Sassari  09/11 20:45

 

Fotó: Orlandina Basket - Joe Pappalardo / Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus