Cedevita - Szolnok 17:00 (SportM)

Ma este 17:00-tól a Szolnoki Olaj KK az euroligás Cedevita vendége lesz az Adria Liga alapszakaszának 13. fordulójában.

Adria Liga, alapszakasz, 13. forduló
Cedevita (horvát, 8-4) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 6-6)
2014.12.21., vasárnap, 17:00 (TV - SportM, 17:00)

Az ellenfelet, illetve nyári változásaikat október elején részletesen is bemutattuk már, ezt EZEN A LINKEN elolvashatjátok.

Jó formában vannak a horvátok, mégis kicsit csalódottak lehetnek a nemzetközi kupa miatt. Az Euroligában ugyanis hiába nyertek a hétvégén az Alba Berlin otthonában (67-70), 3-7-tel csoportjukban az 5. helyen végeztek, így nem jutottak be a legjobb 16 közé. Az Adria Ligát két vereséggel indították, majd zsinórban 6 győzelmet könyvelhettek el. Az előző négy meccsen 1 vereség - 1 győzelem sormintát írtak le, de a Crvena Zvezda ellen volt az egyik elbukott meccsük - igaz, a másik nagy meglepetésre a Zadar ellen hazai pályán -, legutóbb pedig a Buducsnosztot idegenben is le tudták győzni. 8-4-es mérlegük egyelőre a 3-4. helyre jó a tabellán, de a Union Olimpija tegnapi vereségével megszilárdíthatják dobogós helyüket.

Várható rotáció:
Gordic - Pilepic - A.Delas - Bilan - M.Delas
Ukic - Ramljak - Babic - Zubcic - Arapovic

Kezdőcsapatot és cseréket náluk szinte fölösleges fölírni, nem nagyon volt két meccs, amikor ugyanazzal a kezdővel álltak volna ki egymás után, de 8-9 bármikor bevethető emberük van, adott napi forma és kisebb sérülések lehetnek döntő tényezők, ki mennyit játszik. Miro Bilant kell leginkább kiemelni, aki a liga hatodik legjobb VAL mutatójával (16.67) rendelkezik, összességében messze ő a leghasznosabb a horvátoktól - 13.17-es pontátlaga mellé a harmadik legtöbb pattanót szedi az AL-ben (8.67). A többiek között is vannak nagy sztárok, de ő hozza magát leginkább meccsről meccsre.

Nem dob olyan rettenetesen sok pontot a Cedevita (75.67), de így is több mint öt egységgel átlagolnak többet, mint az Olaj (70.0). Pattanózásban is megvan a hazaiak előnye (32.83 - 30.58), ami főleg a támadópattanózásból adódik, a liga második legtöbb lecsorgóját szedik össze az ellenfél palánkja alatt (11.0). Egyik gyengeségük a büntetők, főleg a magasemberek miatt, hiszen sem Bilannak, sem Mario Delasnak, sem Zubcicnak nem erőssége a játék ezen szegmense, de Gordic is 50%-os egyelőre a vonalról. Mindkét együttes nagyon jól dobja a triplákat - az Olaj ligaelső (35.74%), de a Cedevita sincs sokkal elmaradva tőle (34.0%). Itt érdekesség, hogy Ante Delasnak és Ukicnak nagyon nem megy a dobás - utóbbi nem meglepő, előbbi inkább -, Fran Pilepicre viszont nagyon oda kell figyelni, hiszen a liga egyik legjobb jubtu dobója (23/45, 51.1%).

Az Olaj nagy győzelemből érkezik erre a meccsre, hiszen - bár tét nélküli találkozón, de - legyőzték a török Besiktast idegenben, ráadásul úgy, hogy a hazaiak a pocsék kezdés után felálltak, fordítottak, a Szolnok viszont lépni tudott erre, fel tudta venni a kesztyűt, és be is húzták a sikert Jonesék. Ez a győzelem biztosan feldobta a társaságot, az önbizalomra pedig nagy szükségük lesz most is, hiszen megint egy jóval magasabban jegyzett, jobb állománnyal bíró ellenfélhez látogatnak. Az esélyesség terhével most sem nagyon kell foglalkoznia Vojvodáéknak, és ha sikerül hasonló színvonalon teljesíteni, mint a Besiktas ellen, akkor lehet esélyük a meglepetésre vagy legalább egy szoros mérkőzésre.

A találkozót 17:00-s műsorkezdettel a SportM csatorna élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus