Charleroi-ban búcsúzik az Olaj a Bajnokok Ligájától

Szerda este 18:00-tól a Szolnoki Olaj KK a belga Proximus Spirou Charleroi vendége lesz a Bajnokok Ligája csoportkörének 14. fordulójában - ez lesz a szolnokiak búcsúja a sorozat idei kiírásától. Az összecsapás beharangozóját olvashatjátok!

Bajnokok Ligája, E-csoport, 14. forduló
Proximus Spirou Charleroi (belga, 5-8) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-11)
2017.01.25., szerda, 18:00 (TV - Sport 1, 17:45)

A Charleroi keretét az első egymás elleni találkozó előtt, november végén már bemutattuk, részletesebben pedig augusztus végén volt róluk szó. A keretükben változás nincs, viszont sérültek és felépülők igen. A palánk alatt Kevin Tumba már vállalja a játékot, ő november végén nem volt bevethető, de egyik legjobbjuk, Brandon Bowman a legutóbbi két találkozót kihagyta, DJ Richardson pedig két hétig nem volt bevethető, ő viszont hétvégén már játszott az Oostende elleni bajnokin.

Várható rotáció:
Libert - Schwartz - Shepard - Iarochevitch - Tumba
Marnegrave - Richardson - Gaudoux - Bowman/Harris - Kemp/Fusek

A belgák nincsenek túl nagy formában, épp ellenkező előjelekkel várják ezt a meccset, mint az elsőt. A Szolnok elleni győzelmük óta nyertek kettőt a bajnokságban, de az előző három meccsüket kivétel nélkül elvesztették az Aalstar (102-82), az Antwerp (86-80), illetve az Oostende (86-58) otthonában. A Bajnokok Ligájában a Tiszaligetből 3-4-es mutatóval távoztak, de a következő 5 meccsükből csak a Sassari ellenit tudták megnyerni, és az olaszok ellen sem nyertek annyival, hogy az egymás elleni nekik kedvezzen. Mivel azonban a múlt héten 83-82-re győzni tudtak a Stelmet Zielona Gora vendégeként, így biztosították a helyüket a FIBA Europe Cupban a csoport hatodik helyezettjeként - a lengyeleket mindkétszer megverték, már nem kerülhetnek mögéjük, de az egy győzelemmel jobban álló Sassarit már nem tudják megelőzni.

Az Olajnak szintén eldőlt a sorsa, miután a múlt héten kikapott a Besiktastól hosszabbítás után, de egyértelműen előrelépett, felszabadult kicsit a magyar bajnok az edzőváltás óta. Kmézics Zorán irányítása alatt eddig 4 mérkőzésből 3-at behúzott az Olaj, a törökök ellen pedig kiválóan játszottak Vojvodáék, a Besiktas ellen a ráadásos meccs is felért egy győzelemmel. A vendégeknek nem lehet más céljuk most sem, csak hogy folytassák jó sorozatukat, ne törjön meg a lendület, amit két hete vettek, és természetesen azért még van min csiszolni a játékban - ezek lehetnek a most kitűzött célok. Mivel a hazaiak finoman szólva sincsenek nagy formában, ráadásul nekik is teljesen mindegy ennek a találkozónak a kimenetele, így az összecsapás még bőven nyerhető is, hiába kell saját pályájától távol helyt állnia az Olajnak.

A találkozót a Sport 1 csatorna 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus