Cibona - Szolnok 17:00 (SportM)

Holnap délután Zágrábban, a Cibona vendégeként lép pályára a Szolnoki Olaj KK az Adria Liga 6. fordulójában. Lássuk, mi várható a meccsen!

Adria Liga, alapszakasz, 6. forduló
Cibona (horvát, 1-4) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 3-2)
2014.11.02., vasárnap, 17:00 (TV - SportM, 17:00)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól írtunk már bővebben, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni.

A Cibona kifejezetten rosszul kezdte a bajnokságot, hiszen 1-4-es mérleggel állnak jelenleg. Azt is hozzá kell tenni azonban, hogy nem volt túl baráti a sorsolásuk, hiszen otthon fogadták a szezont kitűnően indító Union Olimpiját, majd a bajnokság talán legnagyobb esélyesét, a Crvena Zvezdát. Idegenben kaptak ki az hazai környezetben eddig mindenkit verő, nagyon komoly támadójátékkal rendelkező Mega Vizurától, az előző körben pedig a Zvezda melletti másik esélyes, a Buducsnoszt verte őket Podgoricában. A negyedik fordulóban, a Zadar ellen diadalmaskodtak, igaz, nem túl meggyőző játékkal, az utolsó pillanatokban fordítva.

Várható rotáció:
Blassingame - Siriscevic - Rozic - Jagodic Kuridza - Lalic
Kus - Mavra - Kruslin - Markota - Zizic

Nem kapták szét túlságosan a Cibonát, de ahogy arról korábban is írtunk már, a csapat motorja, Dario Saric már Törökországban kosárlabdázik, ez pedig teljesen megborította a tavaly még működő rotációt. A nyáron hozott Boris Barac egyelőre egy meccsen tudott pályára lépni, Damir Markota nemrég érkezett, a kölcsönbe érkező Devon Van Oostrum pedig most hagyta el a gárdát, úgyhogy még most áll össze az egyébként nevekre idén sem rossz címvédő. Amire lehet építeni ellenük, az a támadópattanózás, borzalmasak a saját palánkjuk alatt - a Buducsnoszt 14, a Zadar 10, a harmadik kanyarban a Mega Vizura pedig nem kevesebb mint 22-szer szedte vissza a labdát elhibázott dobásaik után.

A játékosok közül a később érkező Markota az egyik legveszélyesebb, és egyébként is a palánk alatti trióval kell leginkább foglalkozni, hiába nem pattanóznak jól. Jure Lalic és Marko Jagodic Kuridza a két leghasznosabb játékosa az együttesnek, Markota pedig két eddigi mérkőzésén szintén sokat tett hozzá a csapat eredményességéhez. Az egykori kecskeméti Ivan Siriscevicnek idén is a triplák a fő profilja (10/21, 47.6%), Jerrel Blassingame pedig jól mozgatja a csapatot, igaz, elég sok az eladott labdája is (12.4 pont, 7 gólpassz, 4.8 eladott labda). Ők alkotják a gerincét a csapatnak.

Fontos szerepe van még Marin Rozicnak, Filip Kruslinnak, és az egykori válogatott játékos Davor Kusnak is, de ők azért kevésbé meghatározóak a Cibona játékában, mint az előbb említettek. A horvátok keretét több fiatal játékos is színesíti, Dominik Mavra és főleg Ante Zizic érdekes ilyen szempontból - utóbbi 17 esztendős, 210 centi magas center, aki 10 percet már ilyen fiatalon is átlagol.

Az Olaj sincs csúcsformában, és akkor még finoman fogalmaztunk. A EuroCupban két vereséget szedett össze a magyar alakulat zsinórban, ebből utóbbi különösen fájó lehet, hiszen 14 pontos előnyről bukta el Dragan Alekszics együttese a Union Olimpija elleni derbit, az utolsó 6 percben nagyon lefagyott a magyar bajnok. Az Adria Ligában az MZT elleni kisiklást sikerült javítani a Levszki ellen, kérdés, hogy a szerdai vereség mennyire maradt meg a fejekben és a lábakban. Idegenben egyelőre nem sikerült nyerni - igaz, csak kétszer játszott Magyarországon kívül eddig az Olaj idén -, most kellene megtörni a sorozatot, mert egy borzasztóan nehéz hónap elé néz a szolnoki alakulat.

A EuroCupban a Himki idegenben, a Besiktas otthon, majd a Zenit megint idegenben következik, míg az Adria Ligában a Cibona mellett a Zadar az egyetlen olyan negatív mérlegű együttes, amellyel még nem játszottak a szolnokiak, a neheze, a "felsőházi" ellenfelek csak most következnek. Esélyesként nem lehet megnevezni az Olajt, a Cibona nemcsak címvédő, de papíron egy nagyon jó alakulat is, amelynek eddig sem szerencséje, sem jó sorsolása nem volt, úgyhogy az 1-4-es mérlegük csalóka. Ettől függetlenül feltartott kézzel sem kell Zágrábba mennie Vojvoda Dávidéknak, hiszen az ellenfél azért élt már át ennél jobb időszakokat is, keret ide vagy oda, most talán elkaphatóak.

A találkozót a SportM csatorna 17:00-s műsorkezdettel, élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus