Crvena Zvezda - Szolnok 19:00 (SportM)

Az Adria Liga 20. fordulójában a Szolnoki Olaj KK az eddig még veretlen listavezetőhöz, a Crvena Zvezdához látogat.

Adria Liga, alapszakasz, 20. forduló
Crvena Zvezda (szerb, 19-0) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 9-10)
2015.02.01., vasárnap, 19:00 (TV - SportM, 19:00)

A vendégek nyári játékosmozgásairól, változásairól írtunk már bővebben az ősz folyamán, ezt EZEN A LINKEN el tudjátok olvasni. A Zvezda azon nagyon kevés csapatok közé tartozik, akiknél semmilyen mozgás nem volt év közben, nagyon stabilak anyagilag is, nem volt súlyosabb sérültjük, akit pótolni kellett volna, eddigi teljesítményük pedig nem adott okot arra, hogy bárhol is változtassanak az állományon.

Az Adria Ligát 19-0-s, hibátlan mérleggel vezetik, és mivel a Buducsnosztot az előző körben másodjára is megverték, jó esélyük van arra, hogy 100%-os mutatóval fejezzék be az alapszakaszt - a többi csapat állományában nagyon messze van a Zvezdától. Az Euroligában továbbjutottak a második körbe, és bár ott 1-4-gyel állnak jelenleg, Európa legszorosabban vett krémje ellen ez sem rossz. Az Alba Berlint ráadásul a hét közben megverték, így még jobb hangulatban várhatják a Szolnok elleni ütközetet.

Várható rotáció:
Williams - Lazics - Dangubics - Mitrovics - Marjanovics
Jenkins - Rebics - Jovics - Blazic - Kalinics - Tejics - Zirbes

A két 19-20 éves játékosukat, Rebicset és Tejicset leszámítva gyakorlatilag 10 egyenrangú kosarasa van a Zvezdának - valószínűleg ők is vaskos perceket kapnak majd a ma esti mérkőzésen, hiszen a szerbek kettős terhelés alatt játszanak, és úgy gondolkodhatnak, hogy a teljes erőbedobásnál kevesebb is elég lesz az Olaj ellen.

Boban Marjanovics ugyan az ötödik a VAL-listán (18.52), de palánk alatti társa, Mitrovics is ott van a Top20-ban (13.39) - mindketten tagjai a legjobb 20 pattanózónak és blokkolónak is. Marcus Williams az ötödik legjobb gólpasszadó (6.0), de kiegyensúlyozottságukat és bő rotációjukat jól mutatja, hogy nincs a Top20-ban emberük a pontszerzőket tekintve. Hogy mennyire hatékonyak, azt jól mutatja, hogy a legjobb 20 játékosból 5-t ők adnak, ha a kettesek értékesítéséről van szó, Lazics (45.95%, 4.), Jenkins (42.11%, 10.) és Williams (37.5%, 19.) révén pedig három embert delegálnak a triplamutató-lista Top20-ába.

Az sem meglepő ilyen mérleggel, hogy gyakorlatilag minden fontosabb kategóriát vezetnek, és amit nem - pattanózás -, ott is a legjobb 3-ban vannak. A triplamutatójuk érdekes (35.47%), mert itt pont a Szolnokot előzik meg az első helyen (34.33%) - a legkevesebb rádobott hármasuk van, de nagyon jól válogatják meg, mikor vállalnak kintről, és ez nem is meglepő, hiszen a kisemberek könnyedén képesek megbontani a védelmet, míg a magasemberek kitűnően dolgoznak a palánk alatt.

Kijelenthető, hogy gyakorlatilag gyenge pont nélküli csapatról van szó - legalábbis az Adria Liga szintjén mindenképpen. Az többször is bebizonyosodott, hogy szinte bárki képes meccseket megnyerni nekik, pontátlaga ellenére 25-30 pont Jenkinsben, Williamsben és a 222 centis óriásban, Marjanovicsban is bármikor van, a kiegészítők pedig óraműpontossággal végzik a dolgukat, legyen szó védekezésről vagy támadásról.

Az Olaj az előző két találkozón győzelmet aratott, így a magyar bajnok visszatért a tabellán a legjobb 8 közé, most azonban egy teljesen más megmérettetés elé néz. A Zvezda nemcsak erősebb, mint akár a Cibona, akár a Levszki, hanem problémáktól is teljesen mentes - ez egyik előző ellenfélről sem volt elmondható -, és míg az előző két összecsapáson esélyesként léphetett parkettre Dragan Alekszics legénysége, ez a meccs országos egyes a fogadóirodáknál is. Abban bízhatnak a szolnokiak, hogy a Zvezda talán túlságosan is az Euroligára figyel már, de a 19-0-s mérlegük azt jól mutatja, annyira sosem engedtek ki eddig, hogy ne húzzák be azért a győzelmet.

A találkozót a SportM csatorna 19:00-s műsorkezdettel élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus