Damian Hollisékhoz látogat az Alba

Szerda este 22:00-tól a portugál bajnok Benfica vendége lesz az Alba Fehérvár együttese a FIBA Europe Cup első fordulójában.

FIBA Europe Cup, A csoport, 1. forduló
Sport Lisboa e Benfica (portugál, 0-0) - Alba Fehérvár (magyar, 0-0)
2016.10.19., szerda, 22:00

A portugálokat bemutattuk már július végén - azóta leszerződtették Derek Raiviót, illetve lecserélték LaceDarius Dunnt az angolai válogatott Carlos Moraisra.

Jelenleg várható rotáció:
Raivio - Morais - Andrade - Hollis - Barber
Fernandes - Barroso/Oliveira - Soares - Loncovic - Dos Santos

A Benfica ezzel a kezdővel állt fel eddig ebben a szezonban, és annyi látszik, hogy egy elég homogén felállást használnak, de le tudnak menni alacsony szerkezetre is nagyon könnyedén - mivel a magasembereknél küzdenek a centikkel, így muszáj is ezt használniuk. Felemás eredményeik voltak eddig, ugyanis kikaptak a portugál szuperkupában a Portótól, viszont 2-0-lal állnak a portugál bajnokságban úgy, hogy visszavágtak nagy riválisuknak, a BL selejtezőiben pedig két ki-ki meccset játszottak az előzetesen többre taksált, olasz Varesével, és összesítésben egyetlen ponttal maradtak el végül a Bajnokok Ligájától. Az egykor Fehérváron játszó Damian Hollis eddig az a vezér, aki többnyire minden meccsen hozta magát, mellette Morais a legveszélyesebb támadójátékosuk, de Raivio is tud nyerőember lenni, tehát a periméter megfogása lehet döntő.

Nincs azonban túl nagy előnyben a Benfica, ha a csapatok rotációját nézzük, mivel Dzunics Braniszlav is 11 embert forgatott az eddigi bajnokikon, és 3-0-lal abszolválta eddigi három bajnokiját. Edwards és Taylor eddig mutattak jó dolgokat, de Shepardtól és Burgesstől több kellene az eddigieknél ahhoz, hogy a magyar ezüstérmes győztesen hagyhassa el a parkettet holnap este - hosszú a fehérváriak állománya, de idegenben, egy nemzetközi kupameccsen két betli a légiósoktól nem fog beleférni, Shepard például Hollis ellen védekezésben kulcsszereplő is lehet. Magassági fölényben lesz az Alba a palánk alatt, hiszen a portugáloknál a 206 centis Raven Barber után már Hollis következik a sorban, náluk Keller Ákos, Lóránt Péter, James Farr is nagyobb - ezt kihasználhatja a fehérvári alakulat

Nem néz egyszerű feladat elé az Alba, egy masszív, egységes csapat otthonába kell látogatniuk, de az állomány adott ahhoz, hogy sikerrel vegyék fel a küzdelmet még a Benfica pályáján is.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de a neten figyelemmel követhető lesz a mérkőzés, ennek linkjét a holnapi nap folyamán közzétessük.

Hajrá Fehérvár, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus