Domináltak a franciák, alulmaradt a Körmend

A házigazda nagyon gyorsan tett szert komoly előnyre, ezt magabiztosan tartotta a teljes találkozó alatt, legyőzte az Egis Körmendet.

FIBA Europe Cup, B csoport, 2. forduló
BCM Gravelines (francia, 2-0) - Egis Körmend (magyar, 1-1) 95-76 (28-13, 21-23, 23-22, 23-18)

Gravelines: Cobbs 25/6, Gibson 17/9, Dobbins 5/3, Hesson 2, Solomon 9.
Csere: Cel 14/6, Pietrus 11/3, Keita 12/6, Djimrabaye -.

Körmend: Petty 2, Saddler 10, Smith 8, Loveridge 13/9, Horti 4.
Csere: Ferencz 14/12, Allen 25/9, Németh -.

Magyar szempontból nem indult jól a mérkőzés, a házigazda kiváló és pontos támadójátékának, sikeres távoli dobásainak köszönhetően 15-2-s etappal nyitott bő négy perc leforgása alatt. A körmendi eladott labdákból sorra érték el kosaraikat a franciák, állandósult a több mint tíz pontos különbség. A második játékrészben sem javult sokat a helyzet, a hazaiak továbbra is ponterős játékkal és szigorú védekezéssel nehezítették a Körmend dolgát, s a vendégek sehogy sem tudtak megújulni, lendületet venni. A magyar együttes megrázta magát, s egészen 11 pontig jött fel, néhol tetszetős támadásokat vezetett, ám a félidőhöz érve így is tetemes, 13 pontos volt a gallok előnye.

A forgatókönyv az addig tapasztaltak szerint folytatódik a térfélcsere után is. A pirosmezes vendégek minden felzárkózási kísérletére akadt válasza a hazaiaknak, Allen pedig hiába járt már 20 pont felett, egyedül volt a vezér szerepkörben. A negyedik negyedben Horti faulttal együtt dobott ziccere után még megcsillant a remény, hogy tíz ponton belülre érkezhet meg a Körmend, viszont a franciák nagyon hamar, három támadás alatt 18 pontosra tornázták fel újra a differenciát. A mérkőzés utolsó másodperceiben Lovridge triplája kellett ahhoz, hogy húsz ponton belül tudjon kerülni a magyar együttes, mely sajnos végig alárendelt szerepet játszott a találkozón. Javításra, a továbbjutás kiharcolására azonban még bőven van lehetősége Teo Cizmic együttesének.

Foto, Slide: fiba.com, Vágvölgyi Bálint

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus