Drámai csatában bukták el a negyeddöntőt Perlék

Közel volt a bravúrhoz az ezúttal Perlt is többet foglalkoztató Orlandina, de az utolsó másodpercekben felülkerekedett a rutinosabb Reggiana.

Coppa Italia, negyeddöntő:

Grissin Bon Reggio Emilia - Betaland Capo d' Orlando  63 - 61

Karnyújtásnyira volt a történelmi siker, az elődöntőbe jutás Perl Zoltánék számára, és talán önmagukat is okolhatják, néhány az utolsó fél percben hozott döntésért, de szégyenkezésre semmi okuk, egyenrangú partnerei voltak egy náluk jóval erősebb és rutinosabb gárdának, és csak nüansznyival maradtak alul egy nagyszerű mérkőzés után. Kifejezetten jól kezdtek a lovagok, főleg az első negyed második felében, válogatottunk becserélését követően futott kiválóan a szekerük.

A végig kegyenlített összecsapás harmadik negyedében fiatal honfitársunk nem kisebb feladatot kapott, mint Rimantas Kaukenas őrzését. A 39 éves litván klasszisnak láthatóan nem ízlett a 21 éves magyar ifjonc harcossága, és nem kis részben Perlnek is köszönhetően,  két perccel a vége előtt még 61-56-ra a szicíliaiak vezettek, de Needham és Kaukenas (Zoli ekkor már nem volt a parketten...) visszahozta a sírból a meccset a Reggio Emiliának. 61-61-nél kezdődött az utolsó 20 másodperc, és utólag már lehetünk okosak, hogy talán nem kellett volna gyorsan beütni a személyit (Della Valle mindkét büntetőt bedobta), de Diener beütötte, és hiába volt még majd' 10 másodperce a Capónak, az 5 csapatfaulttól még messze lévő (mindössze 2 állt akkor a nevük mellett) Reggio Emilia "széttördelte" személyikkel ezt a 9 és fél másodpercet, megvédte kétpontos előnyét, ezzel pedig ők jutottak a kupa elődöntőjébe.

A Grissin Bon Reggio Emilia legjobb dobói: Archie 14/3, Delas 10, Ianuzzi 9

A Betaland Capo d’ Orlando legjobb dobói: Aradori 11/9, Cervi 10, Della Valle 9/6

Perl Zoltán az első negyedben negyedben csereként szállt be a mérkőzésbe, ezúttal mind a négy negyedben pályára lépve 15 perc jutott neki, ezalatt 7 pontot szerzett (2/5 a duplákból, 1/1 a triplákból), volt két szerzett labdája. 1 asszisztja és egy beütött faultja (5 VAL).

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus