Drámai csatában, hosszabbításban nyert a Körmend

Már húsz ponttal is vezettek Ferencz Csabáék, többször is a kezükben volt a győzelem, végül hihetetlen végjátékban győztek. 

FIBA Europe Cup, csoportkör
Egis Körmend - Keravnos 93-92 (31-17, 16-19, 18-22, 14-22, 14-13)

Körmend: Hollins 26/6, Ferencz 6/6, Fanning 19/3, Davis 5/3, Horti 2. 
cserék: Wright 14/3, Tuoyo 13/9, Koch 2, Halász -, Csorvási 6. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken elérhető!

Klasszikus irányító nélkül, viszonylag magas szerkezetben is átrohant ellenfelén az első percekben a Körmend, rögtön egy 10-0-val nyitottak a hazaiak, sorra szerezték a gyors kosarakat, triplákat, nem volt partiban a Keravnos. Egyszer ugyan összekapták magukat a ciprusiak, de az első játékrész így is egy Tuoyo-triplával és 31-17-es körmendi vezetéssel zárult, majd a második játékrészben a húsz egységet is elérte a különbség - Hollins remekelt (15-nél járt a nagyszünetben), a vendégek pedig egyáltalán nem tudtak triplát dobni. A félidő vége előtt azért jött egy gyengébb időszak a vasiak játékában, amikor percekig nem találtak a gyűrűbe, itt visszajött a meccsbe a Keravnos, de tizenkét pontot így is megőriztek előnyükből Hortiék.

A fordulás után kiegyenlítetté vált a játék, tíz pont körül mozgott a távolság, a harmadik negyed hajrájában ugyan egy 7-2-es rohammal közelebb férkőztek a vendégek, de a legjobbkor érkezett Hollins és Tuoyo triplája, ezzel a két dobással még a záró etap elején is megvolt nyolc pont a körmendi előnyből. Itt azonban rögtön egy 7-0-val kezdett a Keravnos, 65-64-nél kért időt Gasper Potocnik, majd 0-0 után először ki is egyenlített a vendég együttes - sőt, hiába lépett meg még egyszer az MTE, 76-76-nál szintén utolérte a magyar csapatot a ciprusi. A kiélezett végjátékban többen is megpróbáltak hőssé válni, bő egy perccel a vége előtt Wright dobott clutch duplát faulttal együtt, Abukar lépéshibát követett el a túloldalon a válasznak szánt dobás közben, így nagy esélyt kapott a Körmend, főleg hogy még a támadópattanót is elhozta a rontott kísérlet után. Hollins faultja után azonban esélyük nyílt a vendégeknek, majd nyolc másodperccel a vége előtt Ferencz Csaba mindkét büntetőjét elrontotta - az utolsó ciprusi támadásnál ugyan kimaradt a dobás, de Abukar a dudaszó pillanatában visszatette a támadópattanót, így egészen hihetetlen fordulatok után következett a hosszabbítás.

Itt már sokkal inkább a faultok potyogtak és nem a pontok, a vendégeknél hárman is kipontozódtak, de szűk három perccel a vége előtt a mérkőzés során először átvették a vezetést. Jó másfél perccel az órán aztán úgy tűnt, hogy el is dőlt a meccs: előbb King, majd Abukar izmozott fel egy közelit, a Körmend elrontott két hármast, így a Keravnos meglépett 89-83-ra. Itt sem volt azonban vége, előbb Hollins talált be, majd jött egy tripla Ferencztől, az utolsó percben még egy Wrighttól, 92-91-re megint a vasiak vezettek, elképesztő, hogy honnan sikerült plusz energiát meríteniük. És megtették még egyszer, Csorvási faultja után King elrontott egy büntetőt, faultoltak a vendégek, Wright is hibázott egyet, de az ellentámadásnál Tuoyo betakarta Abukart, ezzel a blokkal pedig megnyerte a mérkőzést csapatának - egészen elképesztő fordulatok után győzött és maradt veretlen Gasper Potocnik alakulata. 

A parádés első másfél negyed után nagyon visszaesett a hazai támadójáték, több kulcsfontosságú hibát is elkövettek Ferenczék, de így is kiküzdötték a sikert, tehát továbbra is veretlenek a Europe Cup csoportkörében. 

fotó: FIBA

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus