Drámai csatában nyertek újra Perlék!

Borzasztó kezdés után, óriási szívvel nyert majd 2 hónap után újra bajnoki mérkőzést az ezúttal szokatlanul sokat mellőzött Perl és csapata.

Betaland Capo d' Orlando - Umana Reyer Venezia  55  -  53

Perl Zoltán kezdőként 12 percet játszott (ebben a szezonban eddig a legkevesebbet), 3 pontot szerzett (1/1 a triplákból, 0/2 a duplákból), 1 védőlepattanója és 1 kiharcolt faultja mellett a negatív oldalon 1 eladott labda és 1 beütött személyi hiba szerepelt.

A Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: Jasaitis 13/3, Bowers 11, Laquintana 9.

Az Umana Reyer Venezia legjobb dobói: Goss 14/3, Szavovics 11, Owens 11.

Nem a játék diadala volt a mai, sőt megkockáztatnánk, a „bedeszkázott gyűrűk” derbijét nyerték meg Perlék, de a végelszámolásnál a mai két bajnoki pont is ugyanannyit fog érni, mint egy ragyogó játékkal elért siker. Pedig borzalmasan indult,  az első negyed maga volt a rémálom, szinte semmi nem jött össze az immáron 18. alkalommal a fiatal magyar hátvéddel a soraiban kezdő Orlandina Basketnek. Kész szerencse (Zoliék szemszögéből), hogy a második negyedben a neves vendégek is a házigazda szintjére süllyedtek. Biztosan nem ez volt a forduló legjobb mérkőzése….

A folytatásban elsősorban a visszatérő Simas Jasaitisnek köszönhetően szép lassan visszajött a meccsbe a Capo, és a hétközi németországi EuroCup ütközetből fásultan érkező vendégek már nem tudtak újítani. Csak a végjáték szerencséjében bízhattak, de az ezúttal az azért elsősorban a 3. és 4. negyedben jóval többet tevő hazaiak oldalára állt. Itt meg kell említenünk, hogy Perl a hajrában már nem került vissza a parkettre, sajnos ifjú reménységünk mind önbizalmát, mind formáját tekintve - reméljük csak kisebb - hullámvölgybe került... A fontos győzelemmel megszakadt a szicíliaiak 7 meccses nyeretlenségi sorozata és utolérték egyik fő riválisukat, a ma szintén extrém ütközetben vesztő Torinót.

Perl Zoltán és a Betaland Capo d’ Orlando legközelebb, február elsején (hétfőn), 20.45-ös kezdéssel a Virtus Bolognát fogadja hazai pályán.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus