Egis Körmend - Energia Rovinari 18:00

Első hazai EuroChallenge mérkőzésére készül a vasi rangadót elvesztő Egis Körmend. A CS Energia Rovinari ellen javítanának a piros-feketék.

EuroChallenge, Csoportkör, B-csoport, 2. forduló, 2014. november 11., kedd

Egis Körmend (magyar, 1-0)CS Energia Rovinari (román, 1-0) – kedd, 18:00 (MTE TV)

Várható kezdőcsapatok:

Egis Körmend: Lemon – Popadics (Govens) – Ferencz – Tóth N. – Richards.
Energia Rovinari: Watson – Darby – Troupe – Milosevics – Turner.

Ma este szeretné megszerezni második győzelmét az EuroChallenge B-csoportjában szereplő Egis Körmend együttese. A vasiak számára szépen kezdődött, ám annál rosszabbul végződött a csarnokavatóval egybekötött rangadó a Falco ellen. Az ott történteken túl kell lépniük a piros-feketéknek, hiszen – bár furcsa ilyen korán kimondani – a továbbjutásukról dönthetnek a mai mérkőzésen.

A román együttes idény eleji bemutatását erre a linkre kattintva elolvashatjátok.

Csupán hét emberre épül a román csapat érdemi rotációja, ám ez nem feltétlenül hátrány számukra, hiszen a hétvégi forduló után is pozitív, 3-2-s mérleggel állnak a hazai pontvadászatban. A szezonnyitót egy ponttal bukták el a Craiova gárdájával szemben, a második vereségüket pedig a legutóbbi fordulóban, hazai pályán, hosszabbítás után gyűjtötték be a Eurocupban szereplő Ploiesti ellen.

A Körmendnek ezen a mérkőzésen kell igazolnia, hogy minőségi magasember-állománnyal rendelkezik. Richards dinamikát, atletikus játékot hozott érkezésével a piros-feketékhez, a két magasbedobó, Tóth és Török viszont még messze nem aknázták ki tudásuk legjavát az eddigi mérkőzéseken - Kolariccsal kiegészülve mindhárman sok lepattanót és sikeres külső dobásokat hozhatnak a vasiak konyhájára. Különösen azért lehet ez döntő, mivel a román együttesben csupán két kimondott magasember szerepel az aktív rotációban. Egy center, a 210 centiméter magas Turner és a 204 centis montenegrói négyes, Milosevics segíti a Rovinarit. Ketten meccsenként több mint 13 lepattanót gyűjtenek, s nagyon jól dolgoznak a mezőnydobások tekintetében. Milosevicsnek fel lehet róni gyenge büntetőzését (45%), továbbá hogy gyakran küzd faltproblémákkal. Rajtuk kívül más játékos csak percemberként szerepel a vendégeknél.

Az alacsonyabb posztokon és csapatszinten is nagyon fontos lesz a védekezés hatékonysága. Ha ebben a játékelemben ellenfele fölé tud nőni a Körmend, akkor szinte borítékolható a sikerük, ugyanis arra vajmi kevés esély van, hogy két egymást követő találkozón olyan dobóformát fognak ki, mint szombaton. A Tartu elleni EC nyitányon fordulóbeli legkevesebb kapott pont (54) mellett 14, míg a hétvégi bajnokin 18 szerzett labdát hozott össze a Rovinari. A Watson - Troupe - Hardy amerikai trió, valamint a rutinos Kremel és a fiatal Karpels áll még a román csapat mestere, Antonizs Konsztantinidesz rendelkezésre. Közülük Darby és Kremel jelent jelentős veszélyt a távoli dobások terén. A hazai oldalon javulásra lenne szükség annál a Govensnél, aki jól kezdte a szezont, ám a ZTE elleni kihagyott mérkőzés óta két szolidabban teljesített összecsapás áll a háta mögött. Lemonra nem lehet panasz, húzza a csapatot, továbbá a kis túlzással tragikusnak tartott büntetőzésén is jelentősen javított. A múlt héten, a Lukoil otthonában megnyert EuroChallenge mérkőzésen bizonyítást nyert, hogy mire képes Ferencz, ha helyet, lehetőséget teremtenek neki a csapattársak. Amellett, hogy a pontszerzésben is jeleskedhet, fontos lesz a védekezésbeli szerepe épp úgy, mint Popadicsé és Sonyáké is.

Ha úgy tudja kezdeni a mérkőzést a Körmend, mint szombaton a Falco ellen, s tudja is tartani azt a tempót, játékot, akkor komoly esélye lehet a vasi alakulatnak, hogy szezonbeli második nemzetközi mérkőzését is megnyerje.

Az MTE TV jóvoltából élőben követhetik a mérkőzést, akik nem tudnak kilátogatni az új körmendi csarnokba.

Az élő közvetítés eléréséhez kattints a képre!

A közvetítésben az MTE TV médiapartnere a Kezdő5.hu. - A kosárlabda közös szenvedélyünk!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Slide és Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus