Egis Körmend - Lukoil Academic Sofia 18:00 (MTE TV)

A továbbjutás szempontjából nagyon fontos mérkőzést játszik az Egis Körmend az EuroChallenge mai játéknapján.

EuroChallenge, Csoportkör – 4. forduló, 2014. december 2.

Egis Körmend (magyar, 2-1) Lukoil Academic Sofia (bolgár, 0-3), 18:00 (MTE TV)

Nagy győzelemmel kezdte a nemzetközi szezont a Körmend, melyet újabb, hazai pályán megszerzett siker követett. Saját helyzetét nehezítette meg ezután azzal a csapat, hogy a Tartu Rock ellen magabiztos vezetés után hagyta elúszni a győzelmet. Jelen pillanatban a három 2-1-es mérleggel álló csapat közül a vasiak állnak a legrosszabbul, a harmadik helyen, de könnyíthetnek helyzetükön, ha ma este legyőzik a Lukoilt.

Nagy talány, hogy elmúlt hetek sikertelenségét mennyire tudta lezárni a piros-feketéknél a vasárnapi, MAFC felett aratott siker. Az viszont biztos, hogy régen játszott annyira felszabadultan az együttes, mint két nappal ez előtt. A Lukoil továbbra is menetel hazája bajnokságában, 7-0-s mérleggel az tabella élén állnak. A nemzetközi porondon ellenben nem termett még nekik babér, lehet, hogy épp ezért szerződtették az elmúlt idényben Jászberényben játszó Sundovot. Ha a támadójáték nem is lesz sziporkázó a hazai oldalon, de harcos, rendezett védőmunkával könnyen megfogható a Lukoil. Ezt igazolja az a tény, hogy az észt és romániai túrájuk alkalmával is úgy kaptak ki, hogy 71, illetve 72 pontot kaptak, utóbbi mennyiséget hosszabbítás után.

Szinte bizonyos, hogy hiába érkezett meg Körmendre Charles Burgess, a mai mérkőzést nélküle, két légióssal kell megvívnia a Perica-legénységnek. Emellett meg kell említeni, hogy Govens hiánya nem érinti érzékenyen a csapatot, hiszen a bulgáriai mérkőzésen messze nem rajta múlt a piros-feketék sikeressége. Remélhetően az utolsó hazai csoportmérkőzésükön szeretnék kiharcolni annak lehetőségét Ferencz Csabáék, hogy az utolsó két fordulóban a továbbjutást illetően ők dönthessenek saját sorsukról.

A mérkőzést a MTE TV jóvoltából mindenki megtekintheti, aki nem tud kilátogatni a Szentély Arénába. A közvetítés a csapatok bemutatásával egy időben, 17 óra 55 perckor kezdődik.

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Broadcast live streaming video on Ustream

Az élő közvetítés eléréséhez kattints a képre!

A közvetítésben az MTE TV médiapartnere a Kezdő5.hu. - A kosárlabda közös szenvedélyünk!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Slide és Fotó - Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus