Egy belgiumi "bemelegítés" a Körmend számára

Szerda este 20:30-tól az Egis Körmend Belgiumba, Brüsszelbe látogat veretlensége megtartásáért.

FIBA Europe Cup, D-csoport, 5. forduló
Basic-Fit Brussels (belga, 1-3) - Egis Körmend (magyar, 4-0)
2017.11.15., szerda, 20:30

Három hete írtunk már a belgák keretéről, és akkor a Körmend egy visszafogott játékkal is legyőzte a Brüsszelt 74-61-re. Azóta Matulionistól elköszöntek, igaz a litván már Körmenden sem játszott, volt azonban két igazolásuk. Egyrészt az a 198 centi magas, amerikai hátvéd érkezett hozzájuk Mike Smith személyében, aki tavaly az Antwerppel játszott a Sopron ellen. Másrészt pedig a 36 esztendős, egykori belga válogatott Lionel Bosco, aki pedig a Belfius Mons-Hainaut-val a Körmend ellenfele volt tavaly.

Jelenleg várható rotáció:
Peciukevicius - Harrell - Muya - Lichodzijewski - Simmons
Bosco - Smith - Depuydt - J.Foerts - Peterson

A két érkező ellenére sem változtak sokat az eredményeik. A belga bajnokságban még három zakót szedtek be, így 1-6-tal az utolsó előttiek, egyetlen győzelmüket pedig november legelején a Balkan ellen szerezték ebben a periódusban (81-78), amikor nagy hátrányból fordítottak a FIBA Europe Cup harmadik fordulójában. Az előző körben a Keravnos ellen azonban vesztettek, így elszálltak a matematikai esélyeik is a továbblépésre - kérdés, mennyire lesznek motiváltak, mert nekik a hátralévő két meccs már egyértelműen felkészülés a bajnokságra.

A Körmend jó formában van, Fanning sérülése ellenére is behúzták az előző két meccsüket,  és továbbra is mindössze egy vereségük van az egész szezon során 15 meccsből. Ha a Keravnos a 19:00-tól kezdődő idegenbeli mérkőzésen legyőzi a csoportutolsó Balkant (és erre az eddigiek alapján jó esély van még akkor is, ha a bolgárok rendre szoros mérkőzéseket játszottak), akkor ennek a mérkőzésnek semmilyen tétje nincs, a csoportelsőség az utolsó körben dől el a ciprusiak és a vasi piros-feketék között. Ha a Keravnos kikap, akkor lesz lényegi tétje is ennek a találkozónak, hiszen akkor a Körmend egy győzelemmel nemcsak megtartaná veretlenségét, hanem egy körrel a vége előtt még a csoportelső helyet is biztosítaná magának, a mi a következő kör miatt nem mindegy természetesen. A győzelemre még a feljavított belga keret ellenére is minden esélye megvan Gasper Potocnik együttesének.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élő netes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus