Egy hónapon belül másodjára látogat a Krka a Tiszaligetbe

A EuroChallenge második csoportkörének második fordulójában a Szolnoki Olaj KK a szlovén Krka Novo Mestót látja vendégül holnap késő délután. A két együttes pontosan egy hónappal ezelőtt találkozott egymással, akkor a Krka Szolnokon is győzni tudott. A mostani összecsapást a Sport1 csatorna segítségével élőben megnézhetjük, de hogy mi várható, milyen formában várja a két gárda az ütközetet, azt lássuk kicsit bővebben is.

EuroChallenge, második csoportkör, J csoport, 2. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 0-1) - Krka Novo Mesto (szlovén, 1-0)
2014.01.21., kedd, 18:00 (TV - Sport1, 17:45)

Az ellenfelet már karácsony előtt bemutattuk, a csapat felépítéséről hosszabban ezen a linken olvashattok.

A Krka sincs éppen bombaformában az utóbbi egy hónapot tekintve. A szolnoki győzelmük (63-55) után három vereséget gyűjtöttek be, igaz, nem könnyű ellenfelek ellen - a Buducsnoszt és a Partizan idegenben fektette őket két vállra, míg a Cedevita Szlovéniában kerekedett föléjük. Az utóbbi egy hétben fordult a kocka: előbb az EC második csoportkörének első fordulójában verték a francia Cholet-t hétközben, majd a hétvégén a Mega Vizurát is "lenyomták".

Két dolgot érdemes megjegyezni e két mérkőzéssel kapcsolatban. Egyrészt a Krka legnevesebb játékosa, Sani Becirovic a Cholet ellen mindössze 7 percet játszott, míg a szerbek ellen pályára sem került, pedig sérülésről nem tudni esetében. Másrészt a szlovének mindkét meccsüket tőlük szokatlanul nyerték meg: mindkétszer nagy arányú diadalt arattak, és mindkétszer 80 pontot dobtak (80-63 a Cholet, és 80-65 a Mega Vizura ellen).

Az nagyon nem jó hír az Olaj számára, ha a Krka legjobbja nélkül is kezdi megtalálni a ritmust támadásban, ez volt ugyanis legnagyobb gyengeségük eddig - mint azt korábban már kiveséztük, védekezésben és darálásban egészen kiválóak voltak eddig is. Malcolm Armstead továbbra sem bevethető, úgyhogy ha Becirovic most sem állhat rendelkezésre, akkor az komoly előny lehet a Szolnoknak a hátvédposztokon.

Várható rotáció jelen állás szerint:
Rojc - Lapornik - Muric - Hukic - Bolcina
Kastrati - Klobucar - Buljan - Booker

Az Olaj összesen egy mérkőzést nyert, mióta a Krkával találkoztak december 21-én. A Zadar elleni hosszabbításos siker nagyon fontos diadal volt, de ezt követően sem Macedóniában, sem hazai pályán a Cibona ellen, sem a Siroki vendégeként nem tudott győzelmet szerezni a Szolnok, ráadásul egy héttel ezelőtt súlyos vereségbe szaladtak bele Reggio Emiliában is a csoportkör első fordulójában.

Ha nem is klasszikus "win or go home" a mostani szituáció, de az Olaj utóbbi másfél évben nyújtott idegenbeli teljesítményét ismerve mégis az a helyzet: vagy nyer a Szolnok, vagy a reális esélye elszáll annak, hogy Dragan Alekszics legénysége továbbjuthat az idei EC-kiírás egyenes kieséses szakaszába.

Becirovic esetleges hiánya mellett az is segítheti a hazai együttest, hogy ezúttal bevethető lesz az előző Olaj - Krka meccsen fogsérülése miatt hiányzó Lóránt Péter, és az eddig nagyon hasznosan és kiegyensúlyozottan teljesítő Sztrahinja Milosevics is erősítés a december 21-ei állapotokhoz képest. A feladat adott, de azt egy hónapja megtapasztalhatta a csapat testközelből is, mennyire nem lesz egyszerű legyőzni a szlovéneket. Kőkemény, fizikális összecsapás vár a Szolnokra.

A mérkőzést a Sport1 csatorna 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

 

Fotok - fibaeurope.com
Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus