Egy majdnem lehetetlen küldetés - Perlék Milánóban

Dávid és Góliát harcában nem a vendégek a favoritok, de a Perl-legénység nem feltartott kézzel lép fel a bajnoki címvédő Milano otthonában.

Milánó és Capo d' Orlando párharca örök és kedvenc témája  az itáliai sportsajtónak, hiszen a picinyke szicíliai kisváros és annak első osztályú alakulata szinte mindenben a másik végletet képviseli, mint  a másfél milliós gazdag észak-olaszországi metropolisz, és a Serie A  milánói sztárcsapata. A megdöbbentő különbségek érzékeltetésére elég talán annyit írnunk, Capo d' Orlando városának teljes lakossága beférne Milánó legnagyobb sportcsarnokába. Ennek ellenére a sport pont attól is szép, hogy nemcsak a bibliai legendában győzi le Dávid Góliátot, éppen ezért Perl Zoliék sem teljesen esélytelenek, a rendkívül erős játékosállományú, ám formájában nagyon hektikus és morális problémák által is sújtott milánóiak otthonában.

Az olasz bajnokság kisebb szünetét (az idén szervezési nehézségek miatt elmaradt All-Star gála lett volna az elmúlt hétvégén) kihasználva az Orlandina Basket Máltán töltött néhány kellemes (a családtagok is elkísérhették a csapattagokat) és dolgos napot, ahol a helyi kosárlabda szövetség meghívásának is eleget téve, a kellemest a hasznossal összekötve edzettek, és kicsit ki is kapcsolódtak a játékosok. A máltai kiruccanáson túl az utóbbi hét fontos híre volt, hogy a lovagok sikeredzője, Gennaro Di Carlo 2019-ig meghosszabbította idén nyáron lejáró szerződését.

Új játékossal is erősödött honfitársunk klubja, ahogy arról már korábban is beszámoltunk, a montenegrói válogatott Nikola Ivanovics személyében találták meg a kék-fehérek Bruno Fitipaldo utódját. A mindössze 22 éves hátvédet azért sem árt már megkülönböztetett figyelemmel kísérnünk, mert az idei Eb-n minden bizonnyal ellenünk is ott lesz montenegrói válogatott keretében.

Ha pusztán a számokat (a Milano 24 millió eurós büdzséje áll szemben a Capo alig 3 milliós költségvetésével) és a neveket néznénk, szinte semmi esélye nem lenne a vendégcsapatnak, ám a milánóiak rendkívül gyatra (a hét csütörtökjén 10 meccses nyeretlenségi sorozatukat szakították meg a Galatasaray legyőzésével) és csalódást keltő Euroliga szereplése is jelzi, hiába a minőségi keret, ha azt belső problémák feszítik hosszú idő óta. Utóbbira utal, hogy Milánóban több mint két hónapja erősen élnek azok a pletykák(?), melyek szerint a keret egy része nyíltan Repesa ellen fordult, és a horvát edzőfejedelem megbuktatására játszik... Hogy ezek a találgatások mennyire valósak, azt eldönteni nem tudjuk, de a (korábbi) csapatkapitány és helyi idol, Gentile elküldése már jelezte, valami nem stimmel a milánói sztárok öltözőjén belül.

Európa klasszisokból ma sem lesz hiány a parketten, Repesának ma is azt kell először eldöntenie, ki maradjon ki a 12-es keretből a jövő heti újabb Euroliga-maraton (2 forduló is lesz 5 napon belül) előtt. Bruno Cerella és a tavalyi bajnoki döntő  MVP-je, Rakim Sanders kisebb sérülése miatt a csapattól külön edzett az elmúlt napokban, de ma már ők is bevethetőek lesznek. Ha már  Ivanovics kapcsán szóba hoztuk a közelgő kontinensviadalt, nemcsak Zoli újdonsült csapattársa az, aki ma ott lesz leendő lehetséges ellenfeleink közül, az ifjú szombathelyi bedobó a horvátok kulcsemberének, Krunoslav Simonnak is testközelből figyelheti majd meg a játékát, és mivel kettejük "összeakadására" már posztjukból adódóan is is jó esély van Kolozsvárott, válogatottunk már ma is hasznos tapasztalatokat szerezhet.

Simon mellett, is több leendő potenciális "Eb-hős", így a szlovén Zoran Dragic, a szerb Miroszlav Raduljica és Milan Macsvan, a litván Mantas Kalnietis vagy éppen az olasz Andrea Cinciarini vagy Davide Pascolo is a mai házigazdát erősíti, arról nem is beszélve, hogy a milánóiak amerikai kontingense sem éppen "kutyaütőkből" áll, a Hickman, Sanders McLean triót szinte bármelyik európai topklub tárt karokkal fogadná. Mindezt kiegészítik olyan tehetséges olasz fiatalok, mint Awudu Abass vagy Simone Fontecchio, akikre már az Euroligában is bátran épít a horvát mester.

Az esélyek nyilván egyértelműek, de a lehetőség adott arra, akár Perl Zoli számára is, hogy olyan kulisszák (ma is több mint 10 ezer nézőt várnak a Mediolanum Forumba) és olyan játékosok ellen mutassák meg, mit tudnak, sőt akár meglepetést is okozzanak, ahol és  akik ellen ritkán adódik lehetőség a bizonyításra.

A vasárnap 18.15-től kezdődő EA7 Emporio Armani Milano - Betaland Capo d' Orlando olasz bajnoki mérkőzést a szicíliai Antenna del Mediterrano közvetíti élőben, a csatorna élő adása ide kattintva elérhető!  A mérkőzés élő statisztikáját tudjuk ajánlani, ami  ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli        

                              A Serie A 16. fordulójának teljes programja:

                       A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

fotó: Betaland Capo d' Orlando/Facebook

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus