Élet-halál meccs előtt Lóránték (Élőképpel!)

Lóránt Péter Pesarója a Caserta elleni ki-ki mérkőzésen dönti el az egyetlen kieső hely sorsát a Serie A alapszakaszának zárófordulójában.

Hiába szerepelt már magyar és olasz bajnoki döntőben, talán túlzás nélkül kijelenthető, eddigi karrierje egyik legfontosabb mérkőzésére készül Lóránt Péter. Az olasz bajnokság élvonalában elképesztő izgalmakat tartogat az alapszakasz utolsó fordulója, a sors és az eredmények alakulása úgy hozta, hogy a Serie A egyetlen kieső helyének elkerüléséért élet-halál harcot kell hogy vívjon a 16. Pesaro és a 15. Caserta. A CONI (Olasz Olimpiai Bizottság) keddi döntése után, amely elutasítva a JuveCaserta fellebbezését megerősítette a dél-olasz klub pontlevonását, egyértelművé vált a helyzet: aki nyer, életben (az első osztályban) marad, aki veszít, a másodosztályba zuhan. Honfitársunkra kulcsszerep hárulhat, az elmúlt hetekben ragyogó formában (21.3 pont és 25-ös VAL Lóránt elmúlt 3 bajnokijának átlagmérlege) kosarazó magyar magasember harcossága és küzdőszelleme társai számára is iránymutató lehet, és talán azzal sem túlzunk, amikor kijelentjük, az utóbbi évek egyik legnagyobb magyar kosaras sikere lenne, ha egy magyar éljátékos vezérletével maradna bent egy legendás olasz klub Európa egyik topligájának élvonalában.

A két egykori bajnokcsapat (Pesaro 1990 és Caserta 1991)  közös történelmében a mai lesz az 57. élvonalbeli összecsapásuk. A múlt ugyan enyhe Pesaro fölényt (33-23) mutat, de ma semmilyen papírforma nem fog számítani, csata lesz a javából. A vendég dél-itáliai alakulat legutóbbi  3 bajnoki mérkőzését  megnyerte (Lóránték március idusa óta 7 bajnokit buktak el...). Az ex-fehérvári Ronald Moore által irányított alakulat hiába indította 14 vereséggel (!!) a szezont, hiába állt az alapszakaszban 29 fordulón keresztül a tabella utolsó helyén, ha a 30. záróforduló előtt megelőzte a Pesarót, és úgy maradhat bent a Serie A-ban, hogy mindössze 6 napot állt nem kieső helyen az egész évadban. Az a 6 nap azonban az utolsó 6 nap...

Lórántéknak nem lesz egyszerű dolguk, az egykori Toronto Raptors profi (később játszott Pesaróban is) Vincenzino Esposito által gardírozott Juve a szezon második felére remekül összeállt. Hiába  volt veszélyben a 2013-ban még Fehérváron magyar bajnoki címet ünneplő Ronnie Moore casertai állása már tavaly novemberben, az amerikai mellett végig kitartottak, ez pedig meghozta a gyümölcsét, Moore a liga egyik legjobb előkészítőjévé vált, és a nagy légióskeringőben Moore mellett honfitársa, Carleton Scott és két később érkező külföldi, a több európai sztárcsapatban is megforduló Henry Domercant és a bolgár válogatott Dejan Ivanov is meghatározó emberré vált Casertában. A látogatók rutinos, sok csatát megélt egykori olasz válogatott játékosait (Mordente, Antonutti és Michelori) olyan fiatal tehetségek (Vitali, Tessitori, Tommasini)  egészítik ki, akik már most nyerőemberek lehetnek.

Nem meglepő, óriási az érdeklődés a találkozó iránt, Pesaróban tegnap este már csak néhány 100 jegy maradt a jegypénztárakban, így biztosan idei pesarói nézőcsúcsot hoz majd a kiesési rangadó, ahová 10 ezer nézőt várnak a pesaroi Adriatic Arénába. A vendég casertaiak 450 jegyet kaptak, ám a hírek szerint akár 2-3 ezer casertai szurkoló is útnak indulhat úgy, hogy tudják, többségük biztosan nem jut majd be az impozáns sportcsarnokba.

A vasárnap 17.30-tól kezdődő Consultinvest Pesaro - Pasta Reggia Caserta olasz bajnoki mérkőzést a RaiSport 1 élőben közvetíti. A RaiSport csatornái Magyarországról egyéni műholdvevővel, a Hotbird műholdról szabadon foghatóak (a hazánkban is szolgáltató AustriaSat előfizetői számára is elérhető a csatorna). A Raisport hivatalos internetes streamen is közzé teszi élő adását, azonban ez csak olasz IP címmel megnyitható.

A mérkőzés élőképpel ide kattintva megtekinthető!

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Pesaro! Hajrá Lóránt Péter!

A BEKO Serie A 30. fordulójának további programja:

Openjobmetis Varese -  Sidigas Avellino  10/05 17:30
Vanoli Cremona -  Dinamo Sassari  10/05 17:30
EA7  Milano -  Tesi Group Pistoia  10/05 17:30
Reyer Venezia -  Capo d'Orlando  10/05 17:30
Reggio Emilia -  Enel Brindisi  10/05 17:30
Dolomiti  Trento -  Virtus Bologna  10/05 17:30
Acea Roma -  Vitasnella Cantù  10/05 17:30

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

fotó: Flick/Basketinside.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus