Elhullajtott lehetőségek, Olaj-vereség Szkopjében

Ma este a Szolnoki Olaj KK együttese Macedóniában lépett pályára az Adria Liga alapszakaszának 15. fordulójában. Az MZT Szkopje elleni összecsapást borzasztóan sok hiba tarkította szinte végig. Az első negyedben összeszedett nagyobb hátrányt a második felvonásban ledolgozta a Szolnok, de a második félidőben nem tudták kihasználni Dragan Alekszics fiai, hogy nagyon sok könnyű helyzetet hibázott a hazai alakulat is, az Olaj nem tudott már újra felzárkózni. A végén a vendéglátók triplákkal elhúztak, így a végeredmény 73-63 lett a macedónok javára.

Adria Liga, alapszakasz, 15. forduló
MZT Szkopje (macedón, 7-8) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 5-10) 73-63
(19-11, 16-20, 16-15, 22-17)

MZT Szkopje: Otasevics 5/3, Sehovics 18/6, D.Sztojanovszki 5/3, Csekovszki 8/6, Gecsevszki 7/3.
Csere: Marinkovics 11, Nikolovszki 9/3, Cvetkovics 10/6, Mladenovszki -, Markovszki -.

Szolnoki Olaj KK: Simon 2, Holiday 4, Oliver 8, Milosevics 14/3, Báder 16.
Csere: Lóránt 5, Vojvoda 14/6, Ivosev -, Rakics -.

A mérkőzés teljes statisztikáját ezen a linken megnézhetitek!

A találkozón útlevélproblémák miatt nem léphetett pályára Willie Warren, ujjsérülése miatt pedig Keller Ákos is otthon maradt - ő egyébként valószínűleg hetekre kidőlt a sorból -, így nem a legjobb előjekkel vághattak neki a vendégek az összecsapásnak, hiába volt bevethető állapotban Lóránt Péter és Tomislav Ivosev.

Báder Márton vezetésével nem kezdett rosszul a Szolnok - a sérüléséből nem olyan rég visszatérő center messze legjobb meccsét játszotta, mióta újra bevethető. Sokat is játszották meg a palánk alatt, a pattanózásban is fontos szerepe volt, de sajnos ősszességében a csapatnak nagyon kevésszer sikerült pontokra váltania a lehetőségeket, így hiába vezetett a mérkőzés elején az Olaj, 6 percnyi játékot követően még mindig csak 6 dobott pontnál jártak a magyarok. A túloldalon a tavaly még szolnoki színekben kosárlabdázó Szead Sehovics bekezdett, ugyanezen időszak alatt egymaga hét egységet termelt, kiosztott egy gólpasszt is, és vezetésével 11-6-ra a vendéglátók vezettek a hetedik perc kezdetén. Gyors kosárváltások után a 9. percben megint Sehovics került a középpontba: gólpassza után triplát dobtak a macedónok, majd 2+0-ás akciója - kihagyta a büntetőt - után kialakult az első negyed végeredménye, 8 ponttal állt jobban a Szkopje (19-11).

A második negyed elején Vojvoda Dávid triplájával és Lóránt Péter kettesével 3 pontra zárkózott a Szolnok (19-16), de azonnal jött az 5-0-ás válasz a túloldalról, és a különbség stagnálni látszódott a felvonás feléig (29-20). A hazaiak is nagyon sok hibával játszottak, de nem igazán tudta ezt kihasználni a magyar együttes. A 16. percben aztán Báder, majd egy minutummal később Chris Oliver és Justin Holiday is betaláltak, így megint 3 egységre csökkentette hátrányát Dragan Alekszics csapata (29-26), amelyet Báder kitűnő teljesítményének köszönhetően nagyjából meg is tartottak a nagyszünetig (35-31). A mindössze 4 pontos hátrány ellenére volt hiányérzete az embernek, nagyon sokszor grundkosárlabda jelleget öltött a találkozó, elemi hibákkal, és olyan szituációkkal, amelyet talán nagyobb koncentrációval meg lehetett volna oldani.

A fordulást követően sem változott semmit a helyzet ilyen szempontból. Sztrahinja Milosevics is 1-gyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, de a pontok nagyon hiányoztak a vendégek részéről, hiszen 8 és fél perc alatt mindössze 9 egységet termelt az Olaj csapatszinten. Kidolgozott vagy erőltetett figura nem igazán látszódott a csapatnál, de a 28. percig úgy tűnt, ennek ellenére sem úszik el a találkozó, ugyanis a felkínált üres helyzeteket rendre elhibázta a Szkopje, elemi hibákat vétett a vendéglátó együttes is, így mindössze 6 pont volt ekkor a Szolnok hátránya (46-40). A Crvena Zvezdától most kölcsönvett Alekszandar Cvetkovics gyorsan berámolt 5 pontot, így 10 pont fölé is nőtt a távolság pár pillanatra (51-40), de újra Milosevics vette kezébe a dolgokat: ő 4, Lóránt pedig 2 pontot szerzett a hajrában, így a maximumtól igencsak messze álló teljesítmény ellenére is csak 5 pont hátrányban voltak Báderék, abszolút hozhatónak tűnt a mérkőzés (51-46).

A záró negyed viszont borzasztóan kezdődött: Milosevics dupljára két macedón tripla és egy kettes érkezett válaszul, így a 31. perc végén, 11 pontos hátrányban időt kért Alekszics (59-48). Az ezen az estén nagyon visszafogott Damjan Sztojanovszki kettesére Milosevics hármassal válaszolt a 33. percben, de ezen a ponton be is fagyott a meccs, 3 percnyi kosárszünet következett (61-51). A jeget Báder törte meg, majd újabb két percnyi pontszünetet követően Oliver talált be, így a 38. percben még mindig volt esélye a magyaroknak (61-55). A végjátékban azonban jóval kevesebbet hibáztak a macedónok, mint korábban, nem hibáztak sem kintről, sem bentről - pedig a negyedik negyed jórészt arról szólt, hogy az üres triplahelyzetekből tégláztak -, így a meccs korábbi részében a lehetőségeivel nem élő magyar alakulat már nem tudott fordítani. A végeredmény 73-63 lett, amivel két győzelemnyi távolság nyílt a két gárda között a táblázaton.

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus