Elkésett hajrá, vereség Medgyesen!

Eldőlt, nem juthat tovább az EuroChallenge D-csoportjából az Inkognito Fashion Körmend BC együttese, miután vereséget szenvedett Medgyesen. Az első percek kivételével végig a hazaiak vezettek, győzelmükkel pedig biztosították helyüket a legjobb 16 között, megismételve ezzel tavalyi szereplésüket.

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, D csoport, 5. forduló:

Gaz Metan Medias (román, 4-1) - Inkognito Fashion Körmend BC (magyar, 1-4) 77-72 (22-12, 24-22, 18-13, 13-25)

Gaz Metan: Shiloh 18, Mandache 8, Bogavac 9/3, Marojevics 10, Ciarasz 13/3.

Csere: Kemp 7/3, Dumitru 5/3, Dumitrescu 3/3, Koch 4  Vezetőedző: Marcel Tenter.

Körmend: Moore 11/3, El-Amin 20/12, Ferencz 5/3, Török 6/6, Rakocsevics 19.

Csere: Kusnyer 0, Grebenár 0, Fodor 2, Kutasi 4, Sonyák 3/3 , Sömenek 2 Vezetőedző: Hencsey Tamás.

A mérkőzés statisztikája erre a linkre kattintva elérhető!

Villámrajtot vett a Körmend, mivel Ferencz és El-Amin is bezúgatott egy-egy triplát. Ám a nagy elánnal játszó Shiloh hátán cipelte a hazai alakulatot, nem engedte, hogy ideje korán ellépjen a magyar együttes. (5-8) A felébredő medgyesi gárda átvette a vezetést, a Körmend külső dobásai nem ültek, valamint El-Amin és Moore is begyűjtötte második személyi hibáját. (15-8) Mivel közel négy percen át nem talált gyűrűbe a fekete mezes csapat, a hazaiak pedig 13-0-ás rohanást produkáltak, Hencsey Tamás kikérte első idejét. Már a negyed végéhez közeledtek a csapatok, amikor Moore révén újra pontokat írt a táblára a Körmend, ám a vendéglátók előnye ekkor már hét pontos volt, melyet a játékrész lefújásáig tíz pontosra duzzasztottak. (22-12)

A második tíz perc elején felváltva estek a kosarak, a magyar csapat tartotta a lépést vendéglátójával, sőt a harmadik perc végén, Rakocsevics első kosarának köszönhetően bejöttek tíz pontos különbségen belülre. (28-20) A hét pont körüli differenciát azonban nem sokáig tudták tartani Kutasiék, Shiloh ismét ritmust adott a román csapat támadásainak, mely szempillantás alatt 16 egységnyi előnyt alakított ki. (41-25) A félidőhöz érkezve további egy ponttal nőtt a különbség, Rakocsevics pedig már három személyi hibánál tartott. (46-34)

A harmadik játékrészben nem változott a forgatókönyv, sőt rosszabb lett a helyzet. A Török – Rakocsevics duó tartotta a lelket a fekete mezes gárdában. Ám a hazai oldalon is ponterősen dolgoztak a magasemberek. Ciarasz, majd a csereként beálló Koch tett pontokat az eredményjelzőre, melynek egyenes következményeként tetemes, 17 pontos fórra tett szert a Medgyes. (64-47)

A záró felvonást váratlan, 8-0-ás rohammal kezdte a Körmend. El-Amin és Sonyák találtak be a hárompontos vonalon túlról. Előbbi tovább szaporíthatta volna pontjai számát, ám a három lehetséges büntetőjéből csak egyet juttatott helyére. Öt perccel a lefújás előtt időt kért Hencsey mester, felkészítve egy esetleges utolsó rohamra tanítványait. (64-56) El-Amin triplájával rég nem látott közelségbe, hat pontra zárkózott fel a Körmend. Mandache duplája, valamint El-Amin újabb, ez alkalommal elhibázott hármasa hamar lehűthette volna a piros-feketéket elkísérő szurkolókat. Ám kivédekezték a románok támadását, Rakocsevics pedig hosszú kosárcsend után jelentkezett ismét. Azonban a vendég támadásokat nem koronázta siker, Mandache újabb kettese pedig eldöntötte a találkozó sorsát, nem forgott tovább veszélyben a hazai siker.

Ezzel a vereséggel sajnos eldőlt, hogy nem juthat tovább csoportjából a Körmend, ám jövő héten, a záró játéknapon, még vigasztalódhatnak, ha legyőzik az eddig csupán egyetlen -Triumph által leadott- győzelmet számláló Kijevet. Sikerével a Gaz Metan ismét bejutott az EuroChallenge legjobb 16 együttese közé.

Slide - Tóth Zsombor

Fotó - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus