Élőben a Körmend mai Alpok Adria Kupa meccse

Ma este 19:00-tól az Egis Körmend a KK Sentjurt fogadja az Alpok Adria Kupában, ezt a találkozót élőben nézhetitek.

Alpok Adria Kupa, Csoportkör, B csoport
Egis Körmend (magyar, 2-1) - KK Sentjur (szlovén, 1-3)
2017.12.12., kedd, 19:00

Az 1969-ben alapított szlovén klub nem olyan rég elég komoly meglepetésre megszerezte első és idáig egyetlen bajnoki címét, 2014/15-ben végeztek az élen a szlovén élvonalban - az elődöntőben legyőzték a Krkát. A gárda jelenleg 3-5-tel a hetedik helyen áll hazája bajnokságában, az Alpok Adria Kupában pedig 1-3-mal - a Komarnót hazai pályán ők is legyőzték, a Decin otthonában pedig ők is kikaptak, ahogyan a Körmend, ők azonban a szlovákoknál vereséget szenvedtek már (a Körmend még nem játszott Komarnóban), a Decintől pedig kikaptak saját közönségük előtt is, így állnak jelenleg a csoport utolsó helyén.

Vezetőedzőjük a 38 esztendős Andrej Zakelj, aki több évet lehúzott az Olimpija Ljubljana szakmai stábjában, irányította a KK Podcetrtrek együtessét, és idén vette át a Sentjur irányítását. Túl sok ismert játékosuk nekik sincs, ahogy a másik két eddigi ellenfélnek, Milos Pesics azonban a Kaposvárból lehet ismerős a magyar szurkolók számára, Marko Popadics Körmenden is játszott, Tomaz Bolcina pedig anno a Krkával járt Szolnokon, az Adria Ligában.

A körmendieknél mindig kérdés, hogy az AAK meccseken ki mennyit játszik, de jó eséllyel ezúttal is a fiatalok szerepeltetése lesz a legfontosabb. Ettől függetlenül természetesen nyerni akarnak Gasper Potocnikék, ezt épp a vezetőedző mondta el a vaol.hu-nak:

– Nyertünk ugyan, ez a legfontosabb, de rosszul kosaraztunk. Minden tiszteletem a kecskemétieké, mert ők jól játszottak, keményen harcoltak. Mi viszont tudunk ennél sokkal jobban teljesíteni, és ezt el is várom a csapattól. Rengeteg rossz döntést hoztunk, néha egyáltalán nem voltunk agresszívek, máskor nem a saját elképzeléseink szerint kosaraztunk. Ezért voltam mérges a meccs után. Próbáltam megértetni a játékosaimmal, miért kapták a reggeli terhelést. Ez a távlati terveink miatt is fontos volt, nem csak a közeli jövő okán. Remélem, megértik, és sikerül visszatérnünk a jó útra. Biztos, hogy kedden este fáradtak lesznek a fiúk, de remélem, hogy mindenki a tudása legjavát adja majd. Lehetőségünk lesz arra, hogy ismét többet szerepeljenek a fiatalok, mindenképpen a győzelem a célunk.

A mérkőzést az MTE TV élőben közvetíti 18:50-es műsorkezdéssel:

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus