Előnnyel indul a hazai visszavágón a Falco

Idegenben is győzött egy ponttal a Falco, így jó helyzetből várja a holnap esti, 18:00-kor kezdődő, Balkan Botevgrad elleni FIBA Europe Cup selejtező visszavágót Szrecsko Szekulovics csapata.

FIBA Europe Cup, Második selejtezőkör, 2. mérkőzés
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar) - BC Balkan Botevgrad (bolgár)
2017.10.11., szerda, 18:00 (TV - DIGI Sport 1, 17:45)

Az első mérkőzés végeredménye: 96-95 a Falco javára.

A bolgároknál hétvégén kezdődött a 9 csapatos bajnokság, viszont pont a Balkan volt szabadnapos, így némileg pihentebben várhatják talán a visszavágót - nekik azonban utazniuk kellett, míg a Falcónak nem, így ez az előnyük lényegében el is veszett. Az az első meccsen látszódott, hogy a kezdőcsapat mögött Haughtont leszámítva nem nagyon van olyan emberük, aki érdemben hozzá tud tenni a csapat eredményességéhez - kérdés, hogy ez a 6 fő mire lesz képes most idegenben.

Várható rotáció
Brooks - Fortenberry - Ivanov - Washington - Kesar
Petkov - Iliev - Kochev - Haughton

A Falco a hétvégén egy kicsit nyögvenyelős félidő után átgázolt az Albán, a keretben lévő támadópotenciál megint kijött a második 20 perc során, és ezzel egyébként a Balkan ellen első találkozón sem volt gond 35 percig, 93 dobott pontnál álltak idegenben ennyi idő alatt, ami egészen kiváló teljesítmény. A gond az az 5 perc volt, amikor kijöttek a védekezésbeli problémák is, és támadásban épp megállt a csapat, így a 18 pontos előny 1-re csökkent a végére.

Perl Zoltánék így is esélyesként futnak ki holnap a parkettára, hiszen hiába lett a végére minimális az előnyük egy egész megnyugtató fórból, idegenben tudtak nyerni, ami sokkal jobb pozícióba helyezi őket ellenfelüknél. Az más kérdés, hogy egy teljes meccsig még nem tudták állandósítani a formájukat, de egyrészt a szezon elején járunk még, másrészt leginkább csak az olyan teljes rövidzárlatokat kell elkerülniük, mint az odavágó legvége, ez pedig megoldható feladatnak tűnik. A másik két magyar együtteshez hasonlóan ők is favoritok.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus