Előzés és "meccslabda" előtt Hangáék

Hanga Ádám és az Avellino a Brindisi legyőzésével akár már ma este biztosíthatja a helyét a Coppa Italia februári nyolcas döntőjében.

Kezdjük egy kis matematikával: amennyiben a Scandone Avellino, soraiban Hanga Ádámmal,  ma este legyőzi az Enel Brindisit, és a Virtus Bologna nem tudja legyűrni a bajnok és listavezető Emporio Armani Milanót (sanszos), továbbá a Varese is vereséget szenved Szicíliában a Capo d' Orlando vendégeként (bár Pozzecco együttese kiváló formában van, itt sem lenne meglepetés a hazai győzelem), Hangáék már két fordulóval a félidő előtt matematikailag is biztosítják helyüket az olasz kupa nyolcas döntőjében! Folytatva a számolgatást, mai ellenfelük, az Enel Brindisi legyőzése azt is jelentené, hogy a Brindisit biztosan megelőzve már az 5. helyre lopóznának fel, mi több, a Dinamo Sassari (kevésbé valószínű) otthoni veresége esetén a 4. hely is kézzel fogható közelségbe kerül!

De ne rohanjunk ennyire előre, ugyanis az Enel Brindisi ellen sem lesz egyszerű a siker, mi több, még Avellinóban sem egyértelműen Ádámék számítanak az esélyesnek, a sokak által a legjobb négy közé várt, szintén dél-itáliai (az olasz "csizma sarkából" érkeznek) egylet ugyanis feletébb nívós társaság. Figyelemre méltó, hogy a EuroChallenge-ben is menetelő (simán jutottak a legjobb a 16 közé) gárda az olasz első osztály legjobban védekező alakulata!

A vendégek játékoskeretében, és ez sem szokatlan manapság Itáliában, az amerikai játékosok dominálnak, igaz, közülök többen is már valamelyik egzotikus ország (Grúzia, Guyana, Costa Rica, Közép-Afrika vagy Nigéria) állampolgárának is vallhatják magukat, így szerezve "európai státuszt" Olaszországban. Akikre különösen oda kell majd figyelniük Ádáméknak, azok közül kiemelkedik az a Jacob Pullen, aki tavaly még az FC Barcelona profija volt, és aki az egyik legkíválóbb triplavető az egész kontinensen. Pullen hátvédtársa a török Tofas Bursatól érkező Marcus Denmon lesz, aki szintén a "forróbb" kezű játékosok közé tartozik a látogatók keretében. Az elmúlt évadban, Pesaróban (a jelenleg avellinói Anosike csapattársaként) még a Serie A legjobb dobói közé tartozott (16.7-es átlag) Elston Turner, mára kicsit átalakult a szerepköre, ma talán vele találhatja magát legtöbbször szembe Ádám. A belső posztokat három remek fizikai adottságokkal bíró amerikai középjátékos, Delroy James (az Euroliga-győztes, jelenleg milánói Shawn bátyja), James Mays (a csapat világvándora) és a súlyos sérülést szenvedő Cedric Simmons (ex-Olympiakosz) helyére igazolt Michael Eric uralja. Rajtuk kívül a Massimo Bulleri (a Brindisi 37 éves veteránja 127-szeres olasz válogatott, olimpiai ezüst-, Eb-bronzérmes, olasz bajnok), Demonte Harper (tavaly, mint a Cmoki Minszk játékosa, megfordult Szolnokon is), David Cournooh (Montepaschi Siena nevelés, olasz válogatott), Andrea Zerini kvartett vár bevetésre.

A hétfőn este 19.30-tól kezdődő Sidigas Avellino - Enel Brindisi olasz bajnoki mérkőzést a RaiSport 1 élőben közvetíti. A RaiSport csatornái Magyarországról, egyéni műholdvevővel a Hotbird műholdról szabadon foghatóak. A Raisport internetes streamen is közzé teszi élő adását, azonban ez csak olasz IP címmel nyitható meg.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Avellino, hajrá Hanga Ádám!

A BEKO Serie A 13. fordulójának további programja:

Vitasnella Cantù -  Reggio Emilia 64-63
Dinamo Sassari -  Pasta Reggia Caserta  29/12 21:00
Reyer Venezia -  Vanoli Cremona  29/12 21:00
Tesi Group Pistoia -  Consultinvest Pesaro  29/12 21:00
Capo d'Orlando -  Openjobmetis Varese  29/12 21:00
Virtus Bologna -  EA7  Milano  29/12 21:00
Acea Roma -  Dolomiti Trento

 29/12 21:00

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető!

Fotó: Fabrizio Nigro (Facebook/HangaÁdám Online)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus