Első idegenbeli győzelméért száll harcba a Körmend!

A továbbjutás szempontjából a legfontosabb mérkőzése előtt áll az Inkognito Fashion Körmend BC együttese az EuroChallenge csoportkör 5. fordulójában. A vasiaknak kedd este, Medgyesen legalább hat ponttal kell győzedelmeskedniük, hogy életben maradjanak a továbbjutásról szőtt álmaik.

EuroChallenge, alapszakasz-csoportkör, D csoport, 5. forduló:

Gaz Metan Medias (román, 3-1) - Inkognito Fashion BC Körmend (magyar, 1-3) – kedd, 17:00

A Medgyeshez kegyesnek bizonyult a sorsolás istennője, hiszen a román pontvadászatban két könnyebb mérkőzést tudtak le az elmúlt két hétben, míg az EC-ben a még nyeretlen Kijevet látták vendégül és győzték le magabiztosan. Ennek ellenére ne vegyük biztosra, hogy a Hencsey Tamás által vezetett magyar csapatot is zakóval küldik haza. A Kijev saját magát verte meg a múlt héten, hiszen 21 eladott labdát vétettek, így egy viszonylag közepes dobóforma is bőségesen elegendőnek bizonyult a Gaz Metan számára ahhoz, hogy behúzza a találkozót.

A hétvégén a Concordia otthonába látogattak, ahol Tenter mester fiai könnyedén győztek, hozták a papírformát, ugyanis vendéglátójuk csak hírből ismeri a siker fogalmát, eddig csupán egy alkalommal szerezték meg a két bajnoki pontot. Nem tudni, hogy edzői döntés, vagy más megfontolás miatt, ám az tény, hogy sem Kemp, sem Shiloh nem lépett parkettre. Több helyről érkezett olyan információ, hogy a román csapat anyagi gondokkal küzd, ám felelőtlenség lenne arra alapozni, hogy ez a tényező megtizedelné a Körmend ellen készülő keretüket. Valószínűsíthető, hogy a pár hete Magyarországon is szereplő játékosok futnak majd ki a pályára.

Legutóbbi két bajnokiját megnyerte a Körmend, sorrendben a Falco és a Nyíregyháza ellen, a hétközi EC fordulóban azonban nem bírtak az orosz Triumph Ljuberci együttesével (70-80). A sérülések továbbra is nehezítik a csapat, s egyben Hencsey Tamás dolgát is. Farkas Attila továbbra is harcképtelen, így a - kiemelkedő formában kosarazó - Rakocsevics, Török, Grebenár triónak, valamint az adott esetben négyes posztra beálló Sömeneknek kell megoldani a palánk alatti helyzeteket.

Ferencz Csaba az elmúlt pár mérkőzésen csak védekezésben tudott csapata segítségére lenni, ugyanis dobókezén ujjsérüléssel küszködik, mely jelentős mértékben hátráltatja a vajkezű bedobót. Bízzunk benne, hogy a körmendiek Fepuja a gyógyulás útjára lépett, s a Nyíregyháza ellen remek dobóformát mutató EJ Kusnyerrel ízekre szedik a medgyesiek külső védekezését.

Moore nem nyújt extra dolgokat, ám amit tud, azt stabilan hozza, védekezésben is fontos feladatai lesznek, nem csak a támadó oldalon. Nagyobb kérdés, hogy El-Amin milyen játékkal rukkol elő. A Falco elleni derbin berobbant, meggyőző játékkal tette le ismét a névjegyét, ám a Triumph, majd a Nyíregyháza ellen is visszafogottabban teljesített. A győzelemhez az ő ponterős játékára nagy szükség volna.

Ha a Körmend tud javítani az első találkozón hozott triplamutatón, valamint megfelelő lesz az egyéni, illetve csapatvédekezés, akkor nem lehet kétséges, hogy lesz esélyük a szükséges, hat pontos győzelem elérésére.

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért!
Hajrá magyar kosárlabda!

Fotó - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus