Energia Rovinari - Egis Körmend (18:00)

Győzelmi kényszerrel a vállán várja az Egis Körmend együttese a ma esti, Energia Rovinari elleni EuroChallenge mérkőzést.

EuroChallenge, Csoportkör – 5. forduló, 2014. december 9.

Energia Rovinari (román, 2-2) - Egis Körmend (magyar, 2-2)18:00

A vendégek már vasárnap délután útnak indultak Körmendről, az éjszakát Kecskeméten töltötték, majd hétfőn indultak tovább Zsilvásárhelyre, ahova magyar idő szerint hétfőn este hat óra magasságában érkeztek meg. Ante Perica mester nincs könnyű helyzetben, elmondása szerint nehézkesen tudtak a múlt hét folyamán öt az öt ellen edzeni. Lemon térde megsérült a Lukoil elleni mérkőzésen, kérdéses, hogy tudja-e vállalni a játékot, továbbá a maródiak listáján szerepel Latinovics és Popadics is. A hazaiak is küzdenek azonban problémákkal, náluk az alacsony-bedobó, Louis Darby nem léphet parkettre.

Ahogy a piros-fekete fanatikusok mondják, kezdik a szurkolói rigmust: "Győzni kell!" Egyértelmű és egyben nehéz, de messze nem megoldhatatlan feladat előtt áll az Egis Körmend együttese. Amennyiben még saját maguk szeretnének dönteni sorsukról a vasiak, akkor győztesen kell elhagyniuk a parkettet Zsilvásárhelyen. A román együttest alaposan fűtheti a visszavágás vágya, mivel egy már megnyertnek hitt mérkőzést engedtek ki a kezükből Körmenden.

Ferencz Csabáék a hétvégén nem játszottak a magyar bajnokságban, így szinte egy teljes hetük volt arra, hogy az új érkezővel Burgess-szel együtt készüljenek a fontos EuroChallenge derbire. Elsősorban a hátvédek, Ferencz, s ha játszhatnak, akkor Lemon és Popadics számára jelenthet sokat az új irányító, persze joggal számíthat üres helyzetekre Tóth és Török is, akik tudnak élni a kínálkozó lehetőségekkel. Lemon várhatóan visszatér a valódi helyére, a dobóhátvéd posztra, kérdés, hogy milyen lesz a labda nélküli helyezkedése, játéka, tempói, távoli dobásai. Ezekre a kérdésekre ugyanis még nem kaphattunk választ, hiszen elvétve játszott kevés labdabirtoklással, kettesként.

A Körmendet sok kritika érte támadójátékának nehézkessége miatt, nem is csoda, hogy alig 12 gólpasszt átlagolnak az EC-ben, ám ellenfelük még náluk is gyengébb ebben a mutatóban. Két fontos tényezőn múlik a piros-feketék sikeressége, a védekezés mellett a dobások megfelelő arányú elosztásán.

Amennyiben csapatként játszik a Körmend, úgy az idegen környezet ellenére is esélyesebb a győzelemre, mint riválisa. Bizonyára ezért és a továbbjutási remények megerősítéséért fohászkodnak a vasi hívek.

Amennyiben a Körmend győz és a Tartu Rock is diadalmaskodik idegenben a Lukoil Academic felett, akkor az utolsó forduló eredményeitől függetlenül az észt és a magyar csapat biztosítja helyét a legjobb 16 között.

A mérkőzésről élőképes közvetítést erre a linkre kattintva láthattok.

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Slide és Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus