Epikus leolvadást bemutatva kapott ki a Falco

Két perccel a vége előtt még simán vezettek Váradiék, aztán jött az összeomlás, a Södertalje pedig egy nagy futással megnyerte a meccset.

FIBA Europe Cup, csoportkör, 4. mérkőzés

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Södertalje Kings 81-85 (22-24, 25-17, 19-17, 15-27)

Falco: Rundles 9/3, Váradi 8/6, Csomagics 15/3, Hallik 14/12, Wright 12
cserék: Simon -, Dobos 2, Bognár 19/9, Butorac 2

Csomagics került be a Falco kezdőjébe és a légiós jól is nyitott, már az első negyedben beszórt hét pontot - mellette a padról beszálló Bognár Kristóf is hozzátett nyolcat, vezérletükkel jól működött a szombathelyiek támadójátéka. A pontszerzés azonban a vendégeknek is nagyon ment, Váradiék eladott labdáit kihasználva 70% felett tüzeltek mezőnyből és megnyerték az első negyedet - ám szinte kizárólag a festékből szerezték pontjaikat, kintről teljesen veszélytelennek bizonyultak. Hárompontosokkal így fordított a Falco, Csomagics és Bognár is lendületben maradt (utóbbi 3/3 triplát vágott be), a második negyedben végig gyorsabban kosaraztak a szombathelyiek és a nagyszünetben hat ponttal vezetett is Kálmán László együttese.

A fordulás után a Södertalje kezdett jobban, de a harmadik negyed közepére már stabilizálta magát a hazai csapat és visszaállította a hatpontos különbséget - előlépett Hallik és Wright, az erőcsatár sorra dobta a kosarakat, ellenben a vendégek majdnem négy percig pont nélkül maradtak. A játékrész végére elérte a különbség a tízet, de Hallik beütötte negyedik személyijét - izgalmas végjáték elé néztek a felek. A hajrában mindkét csapat sokat hibázott, eladott labdák, elkapkodott támadások jellemezték a játékot, de tartotta előnyét a Falco - majd bő egy perccel a vége előtt megfordult a helyzet. Váradi eladta a labdát, majd sportszerűtlen faultot ítéltek ellene, ebből két büntetőt és egy triplát dobott a vendégcsapat - majd a következő támadásnál ismét Váradi adta el a labdát, a Södertalje alig egy perc alatt egy 10-0-s etappal vette át a vezetést. Az időkérés után Butorac és Hallik is hibázott, de a már elveszettnek hitt meccset még Bognár duplája, Butorac labdaszerzése és Hallik triplája visszahozta a sírból - azonban a hazaiak nem tudtak faultolni az utolsó támadásnál, kaptak egy könnyű kettest, így elúszott a találkozót. Hiába vezetett végig magabiztosan a Szombathely, az utolsó két perc bakiparádéja után 1-3-ra romlott a csapat mérlege. 

fotó: vaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus