Euroliga: Győzelemmel nyitott a címvédő Olympiakosz

Ma este három találkozóval zárult az Euroliga alapszakasz-csoportkörének első fordulója, s a címvédő Olympiakosz is bemutatkozott, méghozzá egy hazai környezetben kiszenvedett győzelemmel. A tavalyi finalista Real Madrid és az újonc Bayern München is könnyed idegenbeli diadalokkal nyitott, a Zalgiris idén pedig úgy fest, hogy könnyen pofozógép szerepre lesz kárhoztatott. Jöjjenek a játéknap érdekességei!

 

B-csoport:

Zalgiris Kaunas (litván, 0 - 1) - Real Madrid (spanyol, 1 - 0) 63 - 83

Nagyon jól türközi az utóbbi szűk egy év változásait a két gárdánál, hogy míg a Real kerete alig változott, a Zalgiris nagyban kicserélődő csapata a tavalyi, mindössze az utolsó másodpercben, egy kosárral elvesztett derbi után egy 20-as zakóval mutatkoztak be az előző kiírás finalistája ellen. Már a harmadik etap közepén eldőlt a derbi, Paulius Jankunas (15 pont, 8 lepattanó) és a hazaigazoló Sarunas Jasikevicius (13 pont) nem tudták sokáig versenyben tartani a Zurosz-legénységet a Nikola Mirotic (18 pont, 5 lepattanó) húzta spanyol bajnok ellen. A vendégeknél ki kell emelni Sergio Llull-t (17 pont), Rudy Fernandezt (11 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz, 3 szerzett labda) és a madridi színekben 10 ponttal bemutatkozó Burusziszt is.

A Zalgiris legjobb dobói: Jankunas 15, Jasikevicius 13, Detmon 9

A Real legjobb dobói: Mirotic 18, Llull 17, Fernandez 11

 

C-csoport:

Stelmet Zielona Gora (lengyel, 0 - 1) - Bayern München (német, 1 - 0) 73 - 94

Már a félidőben 20 volt a differencia a két újonc összecsapásán, ahol azért nem véletlen, hogy nem volt egy súlycsoportban a két gárda. A lengyel bajnok teljesen újjáformált kerete még nem igazán érett össze csapattá, s egyelőre a vezérek sincsenek meg a Zielona Goránál, ma senki sem jutott 11 dobott pont fölé a hazaiaknál, miközben a németeknél sorjáztak az átlagon fölüli egyéni performanszok. Chevon Troutman mind a kilenc kétpontos kísérletét értékesítve szórt 19 pontot, Nihad Djedovic 17 egységgel zárt, valamint 5 lepattanót és 4 gólpasszt is a közösbe tett, John Bryant (13 pont, 9 lepattanó) pedig közel volt a dupla duplához, ráadásul a nemrég a Crvena Zvezdától elhappolt Boris Szavovics (15 pont, 4 lepattanó) is kitett magáért.

A Zielona Gora legjobb dobói: Zamojski, Walker 11-11, Brackins 9

A Bayern München legjobb dobói: Troutman 19, Djedovic 17, Szavovics 15

 

Olympiakosz (görög, 1 - 0) - Unicaja Malaga (spanyol, 0 - 1) 69 - 61

Az első félidőben még úgy festett, hogy az újjáformált Unicaja még egy meglepetésre is képes lehet az előző két kiírás győztese ellen, ám Vaszilisz Szpanulisz (13 pont, 6 gólpassz) és társai egy pontos hátrány után egy 25-4-es második félidei rohammal el is döntötték a rangadót. Fran Vazquez (12 pont, 10 lepattanó, 2 blokk) régi önmagát idézte, sőt, Zoran Dragic is eljutott 12 egységig, ám Earl Calloway-t (3 pont, 1 gólpassz) leradírozták a pályáról a hellének, míg a címvédőnél két új arc, Brent Petway (13 pont, 4 lepattanó) és Matt Lojeski (12 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) is gyorsan beilleszkedett a rendszerbe.

Az Olympiakosz legjobb dobói: Szpanulisz, Petway 13-13, Lojeski 12

A Malaga legjobb dobói: Z. Dragic, Vazquez 12-12, Caner-Medley 9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus