Euroliga: Hadat üzent a címvédő Olympiakosz!

Ma este három remek rangadóval zárult az Euroliga Top 16-os csoportkörének első fordulója, ahol az első orosz - orosz derbi csak hosszabbításban dőlt el, a két alapszakaszbeli csoportgyőztes csatáját pedig az utóbbi két sorozat győztese, az Olympiakosz nyerte, álomjátékkal a negyedik negyedben. A Bayern München a nap meglepetését szállította, legalábbis nem sokan számítottak arra, hogy végtelenül simán győznek a litván bajnok otthonában Szvetiszlav Pesics fiai. Szpanulisz élete egyik legjobbját nyújtotta ma, Szrtatosz Perperoglu megmutatta, miért ő az aktuális havi MVP, Milos Teodoszics pedig újra a helyes úton. Jöjjenek a részletek!

E-csoport:

Olympiakosz (görög, 1-0) - Fenerbahce Ülker (török, 0-1) 95 - 82

A címvédő amúgy is végig vezetett a Fenerbahce elleni csúcsrangadón, de amit az utolsó percekben művelt a Barcokasz-legénység, arra nem igazán léteznek jelzők. A 39-es index-szel záró Szapnulisz (28 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz) és a 21-et szóró Perperoglu a hajrában minden helyzetből a gyűrűbe tudták juttatni a labdát, így Acie Law és Bent Petway távolléte nem érződött igazán.

A törököknél McCalebb (4 pont, 1 gólpassz) nagyon eltűnt a mezőnyben, a Bogdanovic (16 pont, 3 gólpassz), Preldzic (17 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz), Zoric (13 pont, 5 lepattanó) trió mellé csak a nem egészséges Nemanja Bjelica (11 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) tudott némiképp felnőni, de védekezésben nem volt válasza a görög gárda extázisára az Obradovics-alakulatnak.

Az Olympiakosz legjobb dobói: Szpanulisz 28/12, Perperoglu 21/9, Lojeski 14/6
A Fenerbahce legjobb dobói: Preldzic 17/9, Boj. Bogdanovic 16, Zoric 13

 

F-csoport:

Lokomotiv Kubany (orosz, 0-1) - CSZKA Moszkva (orosz, 1-0) 77 - 84 - hosszabbítás után

Nem akármilyen küzdelem folyt az első olyan Euroliga-meccsen, ahol két orosz gárda találkozott szembe egymással. A Bikovot még mindig kényszerből jegelő Európa Kupa-címvédő félidőben még jobban állt, de a hajrában Lihogyej (13 pont, 6 lepattanó) triplájával kellett, hogy hosszabbításra mentse a derbit.

A ráadásban Milos Teodoszics (16 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) kulcspillanatban vette hátára a vendégeket, akik Sasha Kaun nélkül, a helyén nagyon hasznosan centerező Viktor Hjapa (15 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) hathatós segítségével célba is értek. A 15-öt szóró Fridzon volt az egyik x-faktor a moszkvaiaknál, de Weems (14 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) és Krsztics (11 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz) is saját klasszisához méltóan teljesített, nagyon nagy meccset húzott be idegenben a CSZKA!

A Kubany legjobb dobói: Lihogyej 13/9, D. Brown 13, Maric 12
A CSZKA legjobb dobói: Teodoszics 16/3, Hjapa 15/15, Fridzon 15/9

 

Zalgiris Kaunas (litván, 0-1) - Bayern München (német, 1-0) 66 - 84

Már a harmadik negyed végére eldőlt a derbi, 24-gyel ment ekkor a Nihad Djedovic jelenléte nélkül is gyönyörűen játszó német kirakatcsapat, mely az alapszakasz kezdete óta nem mutatott be hasonlóan hatékony kosárlabdát. A baltiak csak hatszor találtak be kintről, pedig 33 kísérletük volt, s egyedül Justin Dentmon (12 pont, 4 lepattanó) ért el kétszámejygű dobóteljesítményt a litvánoknál, míg a németek azért 21-ből 10 triplát csak értékesíteni tudtak, a 14 pontos Delaney-n felül pedig Schaffartzik (12 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz), Taylor (12 pont) és Benzing (10 pont) is remekelt támadásban.

A Zalgiris legjobb dobói: Dentmon 12/3, Milaknis 9/9, Klimavicius 9
A Bayern legjobb dobói: Delaney 14, Schaffartzik 12/12, Taylor 12/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus