Euroliga: Hanga a Barcelona ellen!

Ma este négy összecsapással kezdetét veszi az Euroliga Top 16-os csoportkörének hetedik fordulója, melyben a számunkra legfontosabb mérkőzés a Laboral Kutxa és a veretlen Barcelona spanyol rangadója lesz Hanga Ádám miatt. A DIGI Sport által felvételről műsorra tűzött meccse mellett "háziderbit" rendeznek Görögországban is, hiszen a nemzeti bajnok Panathinaikosz a sorozat címvédőjét, az Olympiakoszt fogadja, de érdekes összecsapások várhatók Belgrádban és Milánóban is. Lássuk, mit várhatunk ezektől!

E-csoport:

Laboral Kutxa (spanyol, 1-5) - FC Barcelona (spanyol, 6-0) (20:30, TV: DIGI Sport 2, 23:30-tól)

A szabályok értelmében a frissen igazolt Lamar Odomot még bevetni nem tudó Laboral Kutxa a sérült Hamilton, Poeta, Heurtel trió nélkül veszi fel ma a harcot a veretlen és a nyárig Vitoriában pattogtató Maciej Lampe kényszerű jegelését leszámítva teljes keretű Barcelonával. Idén már verte el nagyon csúnyán a katalán gárda Scariolo mester legénységét még a spanyol Szuperkupa négyesdöntőjében Baszkföldön, de a zsinórban hét kudarcnál tartó hazaiakat teljes mértékben nem lehet leírni, ráadásul jó eséllyel honfitársunkat is igen sokat látjuk ma játékban, akár a korábban általa jól megjátszott egyes pozícióban is.

Juan Carlos Navarro egy jó büntetővel már az értékesített egypontosok kategóriájában egyedüli listavezetővé válna az Euroliga történelemkönyveiben, úgyhogy bőven van miért követnünk ezt az összecsapást, melyen muszáj nyernie a Laboralnak, hogy életben maradjanak továbbjutási reményei.

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 3-3) - Unicaja Malaga (spanyol, 3-3) (20:30)

Az olaszok nagyon felemásan szerepelnek eddig a Top 16-ban, de mivel végre mindenki egészséges a Milanónál, ezért otthon az ugyanolyan mérleggel rendelkező Malaga ellen nagy lépést tehet a rájátszás felé Luca Banchi alakulata, amennyiben (magabiztosan) nyer. Nagy harc várható, de az Earl Calloway távollétében küzdő andalúzok részéről nem kis bravúr lenne az idegenbeli siker, pláne a vázolt helyzet miatt,

Panathinaikosz (görög, 3-3) - Olympiakosz (görög, 4-2) (20:45)

A görög bajnokság tavalyi fináléjában nem kis meglepetésre legyűrte az akkor friss Euroliga-győztes ősi riválist a Pana, otthon pedig kis túlzással favoritnak is tekinthető ebben a párosításban most, hiába áll jobban jelenleg Barcokasz mester legénysége. Acie Law-n kívül mindenki felépült a vendégeknél, azaz szinte minden fegyver rendelkezésre áll mindkét oldalon, továbbá a hagyományok miatt a hangulat is extra lesz még ezen a szinten is.

F-csoport:

Partizan Belgrade (szerb, 1-5) - Galatasaray (török, 2-4) (20:45)

A szerbek egy újabb hazai vereséggel gyakorlatilag ki is szállnának a Top 8-ért folytatott harcból, a korábbi belgrádi Milan Macvant már újra játszató Galata ennek megfelelően egy idegenbeli sikerrel be is jelentkezne az egyik továbbjutó helyért az említett versenyben, de Markoishvili, Jawai, Gordon és Dudley hiányát még mindig nyögi a török bajnok, mely lehet, hogy Cenk Akyolt is jegelni kényszerül ma.

Szasha Pavlovics még nem lehet ott a Miloszavljevicset, Westermannt és Bertanst is nélkülöző szerb bajnoknál, de a hazai pálya és a nyomás nélküli játék sok mindent ellensúlyozhat. Mindent egybevéve favoritnak tekinthető Ergin Ataman alakulata, de egy óriási küzdelemben eldőlő, izgalmas végjátékot várunk ezen a fronton.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus