Euroliga: Hanga a török szupercsapat ellen

Ma este fontos pillanatához érkezik az Euroliga Top 16-os csoportköre, hiszen három derbivel folytatódik ma a 13. forduló, melyben Hanga Ádám Fenerbahce elleni fellépése mellett a Panathinaikosz elveheti az Unicaja Malaga maradék esélyeit is a rájátszásra, s egyúttal javíthat saját kilátásain, a Bayern München pedig ha elveri a Maccabit otthon, akkor újra minden nyílt lesz az F-jelű nyolcas még kettő fennmaradó PO-helyéért. Lássuk, melyik párosítástól mit várhatunk!

E-csoport:

Panathinaikosz (görög, 6-6) - Unicaja Malaga (spanyol, 5-7) (20:30)

A Pana most gyakorlatilag megválthatja jegyét a Top 8-ra, pláne mivel Sergi Vidal és Rafa Hettsheimeir nem lesz ott a Malagában most sem, igaz Nik Caner-Medley visszatérése miatt lesz keresnivalója vélhetően az Unicajának is, mely lényegébe véve elszáll, ha nem nyer most Athénban. Hatalmas küzdelem és fordulatos csata várható, teljesen kiszámíthatatlan végkimenetellel.

Laboral Kutxa (spanyol, 3-9) - Fenerbahce Ülker (török, 5-7) (20:30)

A Laboral már csak a tisztes helytállásért küzd a továbbiakban, de ettől még elveheti a Sipiahi és Vidmar, valamint Karaman mellett lehet, hogy Szekulicsot is kényszerből jegelő Fener továbbjutási esélyeit, bár a törökök egy vitoriai diadallal hirtelen egész jó helyzetbe is kerülhetnek. Mivel Hangáékon már nincs nyomás és nagyon ki is kaptak volt játékosuk, Nemanja Bjelica jelenlegi csapatától, ezért teljes kerettel várható tőlük ma a felszabadult, mégis kompetens játék, nem lefutott meccs ez sem.

F-csoport:

Bayern München (német, 5-7) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 7-5) (20:45)

Csak Shawn James hiányzik a vendégeknél, de ha nem győz ma sem az izraeli kirakartcsapat, akkor még ki is eshet jövőhéten, ami egy ilyen kezdés után hatalmas blama lenne David Blatt fiaitól, viszont ez a legkevésbé sem érdekli a Bayernt, mely az utolsó szalmaszálba igyekszik belekapaszkodni saját közönsége előtt. Nagy meccset várhatunk, ahol könnyen lehet, hogy egy labdán múlik majd minden, lényegébe véve a két edzőfejedelem taktikai harca lehet majd, ami dönt.

Élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus