Euroliga: Hanga és a Laboral kiválóan kezdte a playoffot

Honfitársunk nagyon jó játékkal kezdte az Euroliga negyeddöntőjét a Panathinaikosz ellen, ám kisebb sérülés miatt kevesebbet játszott

Negyeddöntő, 1. mérkőzés

Laboral Kutxa (spanyol, 2.) - Panathinaikosz (görög, 3.) 84 - 68

Hanga Ádám kezdőként 23 percet játszott, míg a harmadik negyed derekán meg nem húzta a combját, addig 10 pontot, 2 lepattanót, 1 gólpasszt, 1 szerzett labdát, 2 blokkot és 4 kiharcolt faultot jegyzett, a negatív oldalra pedig 1 labdaeladás került fel nála. Mezőnyből 4/8-cal zárt (2/4 triplából).

Noha a 21 pontos, 6 lepattanós Raduljica benti játékára tudott építeni kezdetben a görög gárda, a hazai pályán óriási elánnal játszó baszkok bent és kint is élesek voltak és most sem látszott a Perasovic-legénységen a Shengelia - Causeur páros hiánya. A pont nélkül maradó Diamatidisz és a mindössze két egységig jutó Feldeine esetében feltűnő volt, hogy ebben a match-upban borzasztó nehéz dolga lesz a sokkal atletikusabb vitoriai gárda ellen a Djordjevics-hadnak, mely nagyjából a harmadik negyed közepére minden reális esélyét elvesztette a fordításra. 

Onnantól egyedül Hanga Ádám combsérülése miatt aggódhatott a népes hazai publikum, a húzódásnak tűnő mozdulat után már nem is kockáztatták meg kiválóan játszó honfitársunk további szerepeltetését, de a triplavonalon túlról megint összesen hatszor betaláló Adams - James duó, valamint a mindig stabil Buruszisz (15 pont, 6 lepattanó) tartogattak szép dolgokat a záró játékrészre is, így nagyon jó szájízzel készülhet a két nap múlva ugyanitt megrendezésre kerülő második felvonásra a Laboral.

A Laboral legjobb dobói: Adams 20/12, Buruszisz 15/3, M. James 11/6, Hanga 10/6
A Panathinaikosz legjobb dobói: Raduljica 21, Haynes 11/6

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1-0 a Laboral javára.

 

Lokomotiv Kubany (orosz) – FC Barcelona Lassa (spanyol) 66-61

A meccs utolsó 8 pontját szerezve kibrusztolta a győzelmet a Lokomotiv a Barcelona ellen, ezzel története első playoff-meccsét rögtön megnyerte a krasznodari alakulat és 1-0-s előnyt szerzett a párharcban. Ahogy az várható volt, a kemény védekezésről szólt a mérkőzés, ebben a szegmensben mindkét gárda a liga elitjébe tartozott az egész szezon során. A mérkőzés egyébként 39 percen át a Barca akarata szerint zajlott, a katalánok egészen a véghajráig vezettek és nyomás alatt tartották az oroszokat. 58-61 után aztán már nem tudtak kosarat szerezni az egészen addig rendre betaláló vendégek, így végül a sírból hozta vissza a nagyon fontos első meccset a Loko. Az oroszok és a mezőny legjobbja Anthony Randolph (17/3 pont, 10 lepattanó) volt ezen a mérkőzésen, de a fontos pillanatokban Malcolm Delaney (11/3 pont, 7 gólpassz, 5 lepattanó) is csapat élére állt.

A Lokomotiv legjobb dobói: Randolph 17/3, Delaney 11/3
A Barcelona legjobb dobói: Doellman, Ribas 13/3-13/3, Abrines 10/6

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-0 a Lokomotiv javára.

 

Tegnapi eredmények (ezekről ITT olvashattok):

CSZKA Moszkva – Crvena Zvezda Telekom 84-74
Fenerbahce Ülker – Real Madrid 75-69

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus