Euroliga: Hanga klubja fontos meccse Litvániában!

Ma este 18:45-től kritikusan fontos meccsen szoríthatunk honfitársunk, Hanga Ádám új klubjának, a Laboral Kutxának. A sajnos még mindig a magyar játékos nélkül felálló spanyol alakulat az Euroliga alapszakasz-csoportkörének harmadik fordulójában a litván Lietuvos Rytas ellen vív - vélhetően a Top 16-ba jutás szempontjából már most döntő fontosságú - csatát idegenben. Nézzük, mit érdemes tudnunk a rangadó előtt!

D-csoport:

Lietuvos Rytas (litván, 1 - 1) - Laboral Kutxa (spanyol, 1 - 1) (18:45)

Már a csoportkör előtt lehetett sejteni, amikor kiderült, hogy a Lietuvos jut be a selejtezőtorna győzteseként Hangáék csoportjába, s ez által az Euroliga 24-es alapszakasz-mezőnyébe, hogy a baszk gárda egyik legfőbb ellenfele lehet a továbbjutásért folytatott harcban a Martynas Gecevicius, Renaldas Seibutis, Darius Songaila trió fémjelezte Rytas, mely nem mellesleg azzal az Omar Cookkal is erősödött a nyáron, aki pár hónapja még Thomas Huertel mentoraként kosárlabdázott Vitoriában.

Érdekesség, hogy egy új igazolás van a baszkoknál is, ő nem más, mint az egy hónapra szerződtetett montenegrói center, Milko Bjelica, aki az utóbbi két évben már a Laboral kosarasa volt, viszont a holtszezonban nem marasztalták, ám Lamont Hamilton hosszabbtávú kiesésével szükség volt egy plusz magasemberre, így esett a választás az egyébként a Lietuvos színeiben három idényt lehúzó Bjelicára. A szintén egy hónapra hozott "Hanga-Kelati-pótlék", a litván Rimantas Kaukenas számára is presztízsmeccs lesz ez, hiszen földijei ellen küzdhet, de a San Emeteriót is nélkülöző Scariolo-legénységnek egyszerűen ennyire tartalékos felállásban is fontos lenne idegenben nyernie, mert egy vilniusi diadallal óriási mértékben nőnének mag Hangáék Top 16-ba jutási esélyei, ami nekünk, magyaroknak is lényeg, hiszen úgy hazánk legjobb kosárlabdázója sérüléséből felépülve még 14 minőségi meccsen biztosan szerepelhetne a kontinens legelitebb kosaras színpadján.

A Rytas azzal, hogy a nyitányon legyűrte hazai környezetben, hosszabbítás után a Panathinaikoszt gyakorlatilag ugyanolyan helyzetben van, mint a Laboral, mely esélytelenebbként verte saját közönsége előtt ezzel párhuzamosan a Maccabit, ráadásul mindkét gárda komoly idegenbeli vereség után küzd ma a renomé visszaállításáért, tehát minden jel arra utal, hogy színvonalas, küzdelmes és fordulatos csatát láthatunk ma este!

A mérkőzés erre a linkre kattintva élőképpel nézhető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus