Euroliga: Hanga ma Belgrádban játszik (+ ÉLŐKÉPES LINK)

Ma este életében másodszor léphet pályára az Euroligában a sérüléséből egy hete visszatérő Hanga Ádám, aki vasárnap már igencsak produktívan és hasznosan játszott a spanyol bajnokságban, méghozzá a belgrádi Crvena Zvezda csarnokában, ahol a már biztos Top 16-os Laboral Kutxával a minél jobb pozícióért küzd honfitársunk. Az itthon is élőképpel látható derbin kívül lesz egy, ami a DIGI Sport 2 jóvoltából a TV-ben is nézhető lesz, a CSZKA és a Barcelona örökrangadója is csemegéének ígérkezik tehát. Lássuk a hét mai párosítás legfontosabb előzményeit!

A-csoport:

CSZKA Moszkva (orosz, 5 - 3) - FC Barcelona (spanyol, 6 - 2) (17:45, TV: DIGI Sport 2, felvételről, 23:10-től)

A CSZKA nagy bajba kerülhet, ha nem tudja legyűrni a Top 2-es pozícióját biztosítani igyekvő Barcelonát, mivel amennyiben kikapna ma a Hjapát még lehet, hogy nélkülözni kényszerülő orosz bajnok, úgy maximum harmadik lehet ebben a csoportban, melyből már egyébként biztosan továbbjut. A sérültekkel a katalánok sem állnak jól, hiszen Papanikolau és Abrines is kidőlt náluk, de Lorbek már csatasorba állt és Oleson is edz, bár utóbbi aligha játszik a teljesen kétesélyes rangadón, ahol van miért visszavágnia a moszkvai alakulatnak.

Fenerbahce Ülker (török, 7 - 1) - Partizan Belgrade (szerb, 2 - 6) (20:45)

A Fener ma a csoportelsőséget is biztossá teheti, ha nyer Karaman nélkül otthon a Partizan ellen, ráadásul a belgrádiak ki is esnek, ha nem nyernek és holnap a Nanterre legyűri a Budivelniket. Abszolút favorit otthon az egykoron a szerbeket Euroliga-gyzelemre vezető Zseljko Obradovics legénysége, mely idegenben is elverte a már azóta Westermannt is kényszerből jegelő Partizant, meglepetés lenne, ha ebből egyáltalán szoros derbi kerekedne.

B-csoport:

Zalgiris Kaunas (litván, 3 - 5) - Anadolu Efes (török, 4 - 4) (18:00)

A Zalgiris és az Efes számára is élet-halál harc ez, pláne, hogy amennyiben az isztambuliak nyernének, úgy a kaunasiak már mindenképp búcsúznak, de ha célba ér otthon az egyre masszívabb Stombergas-legénység, akkor teljesen nyílt marad a Top 16-ért folytatott harc ebben a csoportban a Real Madrid mögött. Óriási meccsre van kilátás, ahol nehéz lenne egyértelmű esélyest megnevezni.

C-csoport:

Olympiakosz (görög, 8 - 0) - Montepaschi Siena (olasz, 3 - 5) (20:00)

A veretlen címvédő az eltiltott Printezisz, Begic duó mellett még ma sem vetheti be Cedric Simmonst, de otthon toronymagas esélyes az egyébként magát szépen összeszedő Siena ellen. A Montepaschinak még mindig kellene egy bravúr a továbbjutáshoz, de hiába rivalry ez, kisebb csoda lenne, ha a bajnokra kirótt büntetés miatt egyébként üres lelátók előtt rendezendő összecsapáson felül tudnának kerekedni a múlt héten is az utolsó pillanatban nyerő Jeff Viggianóék.

Unicaja Malaga (spanyol, 3 - 5) - Bayern München (német, 3 - 5) (20:15)

A Malaga és a Bayern is ugyanolyan mérleggel áll, mint a Siena, tehát mondani sem kell, hogy mekkora a tét, hiszen a vesztes igencsak nehéz helyzetbe kerül a záró forduló előtt, míg a győztes egy lépésnyire jut a Top 16-hoz. Ryan Toolsonon kívül mindenki rendelkezésre áll mindkét oldalon, tehát az edzők taktikai csatája új értelmet nyer, a játéknap talán legjobb meccse lehet ez, pláne, hogy mindkét alakulat szinte ugyanolyan helyzetben van. A Bayern 14-gyel nyert otthon még az "odavágón", ez is faktor lehet a hajrában.

D-csoport:

Crvena Zvezda (szerb, 2 - 6) - Laboral Kutxa (spanyol, 5 - 3) (18:45)

Sokáig úgy tűnt, ez a meccs dönt majd a továbbjutásról ezen két gárda esetében, de némi meglepetésre hármas győzelmi szériában van az Euroligában a péntek óta már Hanga Ádámmal felálló Laboral, mely már biztosan Top 16-ozik idén is, ráadásul még meg is nyerheti a csoportot, tehát van tét számára. A belgrádiak már mindenképp búcsúznak és az Európa Kupában folytatják, de otthon vélhetően így sem esnek majd össze és Mitrovics távollétében is mindent megtesznek majd a diadalért, pláne, hogy Vitoriában el tudták már verni a Scariolo-legénységet.

A vasárnap a spanyol bajnokságban egy ponttal kikapó Laboralnál visszatérhet Andres Nocioni is, azaz már csak Fabien Causeur hiányzik a baszkoknál, ráadásul Hanga igen gyorsan beilleszkedett és már vezérként tündökölt négy napja az említett ACB-s rangadón, s remélhetjük is, hogy ma is kulcsszerep hárul rá.

A mérkőzést erre a linkre kattintva élőképpel nézhetjük!

Erre a linkre kattintva lehet követni a derbi élő statisztikáját!

Hajrá Hanga, Hajrá Magyar Kosárlabda!

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 6 - 2) - Lietuvos Rytas (litván, 1 - 7) (20:45)

A Maccabi számára kikövezett az út a csoportgyőzelem felé, de ehhez az első lépésként nyernie kellene a már biztos kieső, s edzőjét menesztő Lietuvosszal szemben. Otthon a visszatérő Shawn Jamesszel a fedélzeten ez kötelező házi feladat az ebben a csoportkörben még csak a Laboral ellen vesztő izraeli kirakatcsapat számára, de azt nem lehet tudni, hogy Dirk Bauermann mester elküldése mennyi energiát szabadít fel a vilniusiaknál, pláne, hogy nyomás már semmi sem lesz Seibutisékon.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus