Euroliga: Hanga ma újra TV-képernyőre kerül!

Ma este négy derbivel zárul le az Euroliga Top 16-os csoportkörének harmadik fordulója, s nagy örömünkre Hanga Ádámot és csapatát, a Laboral Kutxát újfent élőben nézhetjük a TV-képernyők elől, hiszen a DIGI Sport adja a baszkok milánói fellépését. Ezen a játéknapon lesz ég görög – török derbi is Athénban, valamint adásba kerül a Malaga és a Fenerbahce rangadója is. Nézzük a teljes mai programot, illetve hogy mi várható a soron következő csatákkal kapcsolatosan!

E-csoport:

Unicaja Malaga (spanyol, 1-1) – Fenerbahce Ülker (török, 0-2) (19:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Unicaja kijavította a nyitányon vétet hibáját, a Fener viszont még nyeretlenül megy neki ennek a csatának. Savas és Karaman még nem lesznek ott a törököknél, ám Banis Ermist újra nevezte Obradovics mester, bár a szakvezetőnek főhet a feje Linas Kleiza állapota miatt, igaz a litván ász vélhetően ott lesz a pályán Malagában. Az isztambuliakkal szembeni elvárások nem engedik meg, hogy sorozatban harmadszor is bukjanak Bo McCalebbék, de a Plaza-legénységben mindig benne van az extra, így kiszámíthatatlan derbi előtt állunk, mely vélhetően izgalmas végjátékkal zárul majd.

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1-1) - Laboral Kutxa (spanyol, 1-1) (20:30, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Az a nem megszokott helyzet állhat elő, hogy mindenki ott lesz mindkét oldalon, elvileg még Lamont Hamiltont is összedrótozza erre a csatára a tavaly még Milánóban edzősködő Sergio Scariolo stábja, ami garantálja, hogy nyíltsisakos, parázs csata lesz a Fórumban. Hangáék idegenben meglepően jól szerepelnek, a Milano pedig korábban sokszor nem bírta el a nyomást saját közönsége előtt, ami honfitársunk, illetve klubja számára igen biztató.

Palánk alatt extrára lenne szükség a Pleiss, Hamilton, Nocioni triótól, hiszen már Samardo Samuels is egészséges a Wallace, Melli, Kangur, Lawal, Gigli sor mellett, tehát a match-up odabenn nem feltétlenül kedvező a vitoriai alakulatnak. Igazi favoritot tehát itt sem lehet kikiáltani, de amennyiben Hanga Ádám is elkezd annyit vállalni, amennyit képességei alapján vállalhatna, úgy pláne jók a kilátásai olasz földön is a Laboralnak.

Panathinaikosz (görög, 2-0) – Anadolu Efes (török, 0-2) (20:45)

A Pana mindenkire számíthat ma, ám a törököknél Vasziliadisz és Barac is kihagyta az utolsó bajnoki találkozót, ráadásul az Efes amúgy sincsen formában, tehát a legutóbb Vitoriában triumfáló görög bajnok otthon most egyértelműen esélyesnek számít. Mivel bőven megvannak a fegyverei az isztambuli gárdának is, így nem írható le a Duan Ivkovicsra hajtó vendég alakulat sem, de mentálisan sokat kell javulnia a mély gödörből kilábalni igyekvő Efesnek.

F-csoport:

Partizan Belgrade (0-2) – CSZKA Moszkva (orosz, 2-0) (20:45)

A Kyle Hinest elvesztő oroszok a kötelező győzelemért mennek Belgrádba, ahol a Westermann, Bertans duót kényszerből jegelő Partizanon semmi nyomás sem lesz, éppen ezért a szerb fanatikusokkal együtt közel kerülhetnek egy bravúrhoz, de a nap meglepetése lenne, ha el is kapnák Bogdanovicsék a három szerb válogatottal, Teodosziccsal, Krszticcsel és Micovval felálló moszkvai sztárgárdát. Tavaly nagy meccset játszott itt a két csapat, de most jóval nehezebben elképzelhető, hogy ugyanannyira nehéz dolga legyen az orosz bajnoknak.

ERRE A LINKRE KATTINTVA ÉRHETŐ EL ÉLŐKÉPPEL AZ ÖSSZES MAI MÉRKŐZÉS!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus