Euroliga: Hanga nélkül, a Maccabi ellen kezd ma a Laboral!

Ma este igazi meccsdömpinggel folytatódik a férfi Euroliga alapszakasz-csoportköre, mely tegnap két találkozóval kezdődött meg. Ezen a játéknapon bemutatkozik Hanga Ádám új klubja, a Laboral Kutxa is, méghozzá az izraeli Maccabi Tel-Aviv ellen, egyelőre még lábadozó honfitársunk nélkül, valamint a DIGI Sport jóvoltából láthatunk két remeknek ígérkező összecsapást is. Nézzük a mai kínálatot és hogy mit érdemes tudnunk ezen párosítások előtt elöljáróban!

 

A-csoport:

Budivelnik Kijev (ukrán) - Fenerbahce Ülker (török) (18:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az újonc ukrán bajnok a hazai pályán kívül nem sok dologban bízhat ezen a találkozón, a Bjelica, Kleiza, Zoric trióval erősítő isztambuli sztárgárda ugyan tavaly csúnyán leszerepelt a nemzetközi porondon és hazája bajnokságában is, ám immáron Zseljko Obradoviccsal a kispadon toronymagas esélyese a találkozónak. A palánk alatt mindenképp lehet némi keresnivalója a kijevi alakulatnak, s azért egy viszonylag szoros csata benne van a pakliban, de vaskos meglepetés lenne, ha Kuksiksék el tudnák kapni a nyitányon Bojan Bogdanovicékat.

JFS Nanterre (francia) - CSZKA Moszkva (orosz) (20:45)

A francia bajnok próbált ugyan erősíteni a nyáron, de a két keretet elnézve a mai párosítások közül abszolút ez az, melyben a legnagyobb differencia mutatkozik a két fél között. Milos Teodoszics kezd formába lendülni, ráadásul az egyes poszton már ott van az ex-NBA-s Pargo is, a palánk alatt pedig a kétszeres Euroliga-győztes Kyle Hines is segíti az orosz bajnokot, így itt is hasonlóak az esélyek, mint Kijevben (ami a hazai - vendég kilátásokat illeti), s itt talán nehezebben elképzelhető egy kiélezett csata, a Messina-legénység gerince már egy ideje azért együtt pattogtat és vélhetően nem lesznek Micovéknak összeszokási gondjaik.

FC Barcelona (spanyol) - Partizan Belgrade (szerb) (21:00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Barca óriási erősítéseket vitt véghez ezen a nyáron és hiába nem tudta megnyerni a spanyol Szuperkupát a Real Madrid elleni vitoriai döntőben, illetve szenvedett a Valencia elleni spanyol bajnoki nyitányon, elképesztően erősnek látszik már most is, így a kerete nagyobbik részét együtt tartó belgrádi alakulat - pláne idegenben - fel kell, hogy kösse az alsóneműt, ha nem akar rögtön egy nagyarányú vereséggel startolni az Euroligában. A két gárda elég jól ismeri egymást, lévén hogy tavaly is egy csoportban voltak.

 

B-csoport:

Anadolu Efes (török) - EA7 Armani Milano (olasz) (20:00)

Az Efes és a Milano is vívott tavaly vérremenő derbiket, de akkor az olaszok erősen leszálló ágban voltak már, most viszont újragondolták a csapatépítési koncepcióikat és a jelenlegi társasággal még David Moss kiesésével együtt is elég masszívnak néznek ki, így majdnem 50 százalékos esélyesnek tekinthetőek ebben a párosításban idegenben is. Az Efes elvesztette több ászát is, de a Planinic - Lucas páros fémjelezte hátsó udvar így is elég jól fest, viszont a török bajnokságot nem kezdte jól az isztambuli alakulat, mely a Galatától kapott ki saját közönsége előtt, úgyhogy vannak még csapatépítési gondjai Oktay Mahmuti legénységének. A játéknap egyik legjobb, legkiszámíthatatlanabb derbije lesz ez az előjelek alapján.

 

D-csoport:

Crvena Zvezda (szerb) - Lokomotív Kubany (orosz) (19:00)

A Zvezda felemásan kezdte az Adria Ligát, de hazai környezetben legendásan erősnek számít és nem mostanában járt legutóbb Európa legmagasabban jegyzett hadszínterén a klub, úgyhogy kettőzött erővel küzdenek majd DeMarcus Nelsonék a sikerért, s bizony a jó formában lévő Boban Marjanoviccsal a centersorban okozhatnak fejtörést Aleks Maricéknak. Az Európa Kupa tavalyi győztese újoncnak számít az Euroligában, ám elnézve keretét és játékerejét simán a továbbjutók között lehet így is, ám ehhez fontos lenne Kalnietisék számára a győzelmet elhozni Belgrádból. Nagyon parázs összecsapásra számítunk, ahol nehéz lenne egyértelmű favoritot kikiáltanunk.

Lietuvos Rytas (litván) - Panathinaikosz (görög) (20:45)

A Lietuvos a selejtezőtornán harcolta ki az alapszakasz-csoportkörben való részvételt, ami arra mindenképp jó volt, hogy Geceviciusék össze is szokjanak már az idény közvetlen rajtára, ám a Pana elleni derbin saját közönségük előtt sem ők az esélyesek. Roko Ukic sérülésből lábadozik, viszont az athéniak tavaly meglepően jól szereplő, s otthon még az Euroliga-győztes Olympiakoszt megelőzve a bajnoki címet is bezsebelő keretük lényegi részét egyben tudták tartani, s ez már nagy előny lehet ma is, azzal együtt is, hogy említettük, az újjáformált Rytasnak sem lesznek összeszokottsági gondjai a sok már megvívott tétmeccs, illetve fontos győzelem miatt. Lehet szoros ez a derbi is, ám itt is jelentős papírforma-borulás lenne, ha a litvánok célba is érnének.

Laboral Kutxa (spanyol) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli) (20:45)

Hanga Ádám és Leo Mainoldi nélkül nagyon nehéz idénykezdet ez a Szuperkupa Final Fourban az elődöntőt otthon a Barcelona ellen kiütéssel elvesztő, majd az ACB Liga rajtján a Gran Canariától is saját közönsége előtt kikapó Laboral számára. A Maccabinak van mit bizonyítania, miután hazája bajnokságát sem tudta megnyerni és az Euroligában sem jutott olyan messze (értsd: Final Four), amit megszoktak lelkes szurkolóik. A vendégek viszont könnyedén kihasználhatják, hogy a baszkok még nagyon nem álltak össze és az említett hiányzók miatt tartalékosak is, kisebb meglepetés lenne tehát ebben a formában, ha Joe Ingleséket két vállra tudná ma fektetni a Scariolo-legénység, ám nekünk magyaroknak nagyon fontos lenne ez a siker még úgy is, hogy a labdás edzéseket jövőhéten  kezdő Hanga nem játszhat, hiszen a Top 16-ba jutáshoz elengedhetetlen lenne a legtöbb hazai mérkőzését megnyernie a Laboralnak.

ERRE A LINKRE KATTINTVA KÖVETHETŐ ÉLŐKÉPPEL HANGA CSAPATÁNAK MÉRKŐZÉSE!

ERRE A LINKRE KATTINTVA AZ ÖSSZES MÉRKŐZÉST ÉLŐKÉPPEL LEHET NÉZNI!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus