Euroliga: Hanga nélkül kell legyőzni az Efest

Ma este négy találkozóval zárul le az Euroliga Top 16-os csoportkörének ötödik fordulója, ahol honfitársunk, Hanga Ádám megint ki kell, hogy üljön egy mérkőzést, így nem lehet ott csapata, a Laboral Kutxa hazai fellépésén az Efes ellen. A DIGI Sport által is élőben közvetítendő derbi mellett Pana - Barca rangadó és egy szintén TV-s meccs, a Galata - Zalgiris összecsapás is megtalálható a programban. Nézzük, miért is érdemes követnünk ezeket az összecsapásokat!

E-csoport:

Panathinaikosz (görög, 3-1) - FC Barcelona (spanyol, 4-0) (20:30)

A Barca óriási léptekkel halad újabb rájátszás-szereplése felé, ráadásul sorozatban 16 Top 16-os meccset nyertek Xavi Pascual fiai, akik Athénban meccselhetnek az utóbbi években egyik legnagyobb riválisuknak minősülő Pana ellen. Maciej Lampe hiánya érzékenyen érintheti a katalánokat, bár a palánk alatt nem annyira magas, inkább atletikus felállásban játszik a görög bajnok, s ez nem fogja megakadályozni a feleket abban, hogy a nap várhatóan legszínvonalasabb csatáját vívják meg egymás ellen, ahol könnyen lehet, hogy az egyetlen, ezen a szinten még veretlen Barcelona makulátlansága is odavész.

Laboral Kutxa (spanyol, 1-3) - Anadolu Efes (török, 1-3) (20:45, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Laboral a combjára egy újabb ütést kapó Hangán kívül mindenki másra számíthat, viszont a törököknél nem lesz ott két kulcsember, Semih Erden és Scotty Hopson sem, így óriási lehetőség előtt áll a baszk gárda az amúgy is nagyon mély hullámvölgyben lévő - igaz Planinic fantasztikus győztes kosara után vélhetően valamennyire felszabaduló - isztambuli alakulat ellen. Otthon kötelező hoznia ezt a csatát a Scariolo-legénységnek, különben oda a rájátszás elérésének realitása.

 

F-csoport:

Galatasaray (török, 1-3) - Zalgiris Kaunas (litván, 0-4) (19:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Galata még most sem kaphatja vissza sérültjeit, ám a Markoishvili, Jawai, Gordon, Dudley négyesfogat távollétében is elvárás Ergin Ataman tanítványaival szemben, hogy a nyeretlen Zalgirist két vállra tudják otthon fektetni. Aki itt veszít, nagyon lemarad és már csak bravúrok árán érhet oda a Top 8-ba, úgyhogy nagy a tét, de a Vecvagars, Kupsas, Vene trió hiánya miatt a kauniasiak sem kevés belső gonddal küzdenek, így kis túlzással nyomás nélkül léphetnek pályára Isztambulban.

Partizan Belgrade (szerb, 1-4) - Lokomotiv Kubany (orosz, 2-2) (20:45)

A partizan Miloszavljevicset is elvesztette ACL-szakadás miatt, ráadásul a szintén hasonló problémával küzdő Westermann, Bertans duó mellett a kisebb fájdalmai miatt hiányzó Milenko Tepics sem öltözik ma át a belgrádiaknál. A Kubany a kisebb betegsége után felépülő Hendrix-szel a színen nyerni megy Szerbiába, s vélhetően nagyon nem is kell majd extra az Európa Kupa-címvédőtől a célba éréshez.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus