Euroliga: Hanga TV-s meccsen a Panathinaikosz ellen!

Ma este négy összecsapással zárul az Euroliga Top 16-os csoportkörének kilencedik fordulója, s a DIGi Sport 2 jóvoltából három rangadót is élőben izgulhatunk végig, közte Hanga Ádám csapata, a Laboral Kutxa athéni fellépésével, valamint a Galatasaray - Real Madrid derbivel és a Kubany - Maccabi csatával. Lássuk, mit várhatunk ettől a játéknaptól!

E-csoport:

Panathinaikosz (görög, 4-4) - Laboral Kutxa (spanyol, 1-7) (20:45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Már negyedszer találkozik a két gárda ebben a kiírásban, de először meccselnek a felek Athénban, hiszen az első összecsapást Cipruson nyerte meg kiütéssel a görög bajnok. Az alapszakaszban, még Hanga nélkül egyszer már el tudta kapni a sokkal kiegyensúlyozottabb Panát a Scariolo-legénység, mely Lamar Odommal most elővigyázatos lesz és nem veti be a világbajnokot, ráadásul Lamont Hamilton sem épült még fel a baszkoknál, de legalább Peppe Poeta már harcra kész. Egyértelmű favoritok a hellének, pláne otthon, ráadásul nagyon kell is nekik a W a Top 8-ért folytatott, igen kiegyenlített harcban.

Unicaja Malaga (spanyol, 4-4) - Anadolu Efes (török, 2-6) (20:45)

Az Unicaja Fran Vazquezt és Rafa Hettsheimeirt már bevetheti, de Urtasun kidőlt Vidal mellett, így két fontos kiegészítőember távollétében kellene hoznia a Hopson és Barac nélkül felálló török ellen csatát a Malagának. Azért saját közönsége előtt abszolút esélyes a Plaza-alakulat, de a már kis túlzással nyomás és elvárás híján lévő Efesben megvan a potenciál, hogy megtréfálja az ingatag andalúzokat idegenben is, de ehhez kell Vasziliadisz és Planinic extra teljesítménye is.

F-csoport:

Lokomotiv Kubany (orosz, 3-5) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 6-2) (17:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Kubany kihasználhatja, hogy korábbi legyőzője, a München botlott Belgrádban, de hiába találkozik már negyedszer a két gárda, eddig dominál ebben a párharcban a Maccabi, mely Shawn James nélkül azért sebezhető odabenn, ráadásul Ohayon sem épült még fel a hátvédek közül. A játéknap egyik, ha nem a legjobb meccse lehet ez, az ex-Maccabi-játékos, Richard Hendrix, valamint a Simon, Brown duó dönthet hazai részről, most vagy soha alkalom ez az oroszoknak.

Galatasaray (török, 3-5) - Real Madrid (spanyol, 7-1) (19:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Galata négy régóta hiányzó embere (Markoishvili, Jawai, Gordon és Dudley) nélkül ha nem is feltartott kézzel, de nyomás nélkül indulhat csatába a továbbjutását biztosítani igyekvő Madrid ellen, ám a két alakulat már játszott egymással egy egész jó derbit a spanyol fővárosban, ami arra enged következtetni, hogy nem teljesen lefutott meccs ez sem. Azért a nap bravúrja lenne a török bajnoktól a kontinens jelenlegi legerősebb csapatának elverése ilyen állománnyal, még akkor is igaz ez, ha tudjuk, hogy Carroll és Draper nem lesz ott a Realnál.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus