Euroliga: Hangáék kisöpörték a Panát és Final Fourosok!

Az extázisban dobó Adams, James, Bertans trió vezetésével Athénban is elbírta Hanga Ádám távollétét a Laboral, mely a Panathinaikosz kisöprésével megváltotta jegyét a berlini négyesdöntőre, így Ádám második magyar kosarasként lehet ott majd az Euroliga Final Fourjában!

Negyeddöntő, 3. mérkőzések

Panathinaikosz (görög) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol) 75 - 84

Hanga Ádám sérülése nem jött teljesen rendbe ma estére, így nem került bevetésre ezen a derbin.

A második derbihez hasonlóan három kezdőembere nélkül ment neki ennek a csatának Velimir Perasovic legénysége, mely igencsak felszabadult kosárlabdát játszott ezen az estén. A görögök veteránjai most messze sem tudtak azzal a hatékonysággal játszani, mint tették azt az előző összecsapáson, az utolsó Euroliga meccsén szereplő Dimitrisz Diamantidisz (8 pont, 7 gólpassz) a csapat mozgatásában ugyan élen járt, de pontszerzésben nem hozta a múltkori aktivitást, Nick Calathes (6 pont, 5 lepattanó) is szürkébb volt a megszokottnál, a Haynes - Pavlovics duó nulla pontja, s Antonisz Focisz (8 pont, 4 lepattanó) átlagos teljesítménye együttesen azt jelentette, hogy a többiektől mind extrákra lett volna szüksége a Panának a labdát szépen járató és meglepően jó dobáskiválasztással operáló baszkok ellen.

A bent stabil Raduljica (13 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz) - Gist (11 pont, 5 lepattanó) pároson kívül már viszont nem tudott felnőni a feladathoz, s az addig is jobbára vezető Laboral az utolsó negyedben már többször is el tudott szakadni, így a hajrára lényegi kérdések nem is maradtak. Mike James (20 pont, 4/6 triplából) és Darius Adams (24 pont) folyamatosan (görög szemszögből) lélekölő hármasokkal növelte a spanyol pontok számát, ezzel teljesen megérdemelten nyert ilyen különbséggel is a Laboral, mely a Fenerrel játszhat majd a németországi elődöntőben!

A Panathinaikosz legjobb dobói: Raduljica 13, Gist, E. Williams 11/3-11/3, Jankovics 10/6
A Laboral Kutxa legjobb dobói: Adams 24/9, M. James 20/12, Bertans 13/3

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Laboral Kutxa javára.

 

Real Madrid (spanyol) – Fenerbahce Ülker (török) 63-75

Szinte az egész szezonban a túlélésért küzdött a Real Madrid, és ez ezúttal sem volt másként, a két vesztes isztambuli meccs után a kiesés szélére sodródott a címvédő. Az eddigi több sikeres próbálkozás után a spanyolok azonban eddig bírták, a most is kiváló Fenerbahce ellen ezúttal sem volt ellenszerük, így a törökök meglepetésre söpréssel búcsúztatták a tavalyi bajnokot.

Már az első félidőben is meglehetősen akadozott a láthatóan ideges Real gépezete, ám ekkor még a Fener is inkább csak harcolt, mintsem játszotta volna a kosárlabdát, a nagyszünetben 27-30 volt az állás. Fordulás után aztán ismét azt az arcát mutatta a Fener, mint a második találkozó nagy részében, amivel egyszerűen nem tudott mit kezdeni a meglehetősen körülményes Madrid. A szenzációs Ekpe Udoh (15 pont, 12 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk) mellé alaposan feljavult a mind a 17 pontját a második félidőben szerző Bogdan Bogdanovics (17/6 pont, 4 lepattanó) is, a szerb kiválóság 8 ponttal vette ki a részét a Fener 14-0-s rohanásából, amivel kvázi eldöntötték a mérkőzést és egyben a párharcot a törökök. A vendégek innentől magabiztosan, taktikusan uralták a derbit, és visszavertek minden hispán felzárkózási kísérletet. Udoh és Bogdanovics mellett ismét nagyot játszott Nikola Kalinics (11/3 pont, 8 lepattanó) is, illetve Luigi Datome (13/6 pont, 6 lepattanó) volt az, aki most elő tudott lépni az eddigi szürkébb szerepéből. A Realban csak Gustavo Ayon (14 pont, 14 lepattanó, 3 gólpassz) és Sergio Rodriguez (15/9 pont, 4 gólpassz) voltak jók, ez pedig édeskevés volt a kiváló Fener ellen, így az előző három szezonban egyaránt döntőző spanyoloknak most a negyeddöntő jelentette a végállomást.

A Real Madrid legjobb dobói: Rodriguez 15/9, Ayon 14
A Fenerbahce legjobb dobói: Bogdanovics 17/6, Udoh 15, Dixon 14/6, Datome 13/6, Kalinics 11/3

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-0 a Fenerbahce javára.

 

FC Barcelona Lassa (spanyol) – Lokomotiv Kubany (orosz) 82-70

Alex Abrines (25/18 pont, 4 lepattanó, 10/6 tripla) karriercsúcsával és hat triplájával a főszerepben hazai pályán is nyerni tudott a Barcelona a Lokomotiv ellen, ezzel igazán értékessé téve a második meccsen aratott idegenbeli diadalt. A most is Malcolm Delaneyre (15/9 pont) és Anthony Randolphra (16 pont, 6 lepattanó) építő Loko a legutóbbi meccshez hasonlóan ezúttal is csak egy negyedre volt jó a katalánok ellen, az első tízperc végén még az oroszok vezettek 23-19-re. A második játékrészben aztán robbantott a kispadról érkező Abrines, 13 pontjának nagyban köszönhetően 23-13-ra nyerte meg a negyedet és fordított a Barca. Fordulás után aztán már nem volt megállás, Tomas Satoransky (13/3 pont, 4 gólpassz, 3 lepattanó) és Justin Doellman (12/3 pont, 7 lepattanó, 3 labdaszerzés) is belelendültek, így gyorsan kétszámjegyűre nőtt a csapatok közti különbség, 82-59-nél pedig már szakadék tátongott a felek között, innen tudott kozmetikázni a végeredményen a Loko. A Barca tehát karnyújtásnyira került a Final Fourtól, ehhez „mindössze” egy meccset kell már csak hozniuk a kettőből a katalánoknak.

A Barcelona legjobb dobói: Abrines 25/18, Satoransky 13/3, Doellman 12/3
A Lokomotiv legjobb dobói: Randolph 16, Delaney 15/9, Singleton 13/3, Janning 11/3

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Barcelona javára.

 

Tegnapi eredmény (erről ITT olvashattok):

Crvena Zvezda Telekom – CSZKA Moszkva 71-78

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus