Euroliga: Hangáék ma nagyon közel kerülhetnek a Top 16-hoz!

Az Euroliga alapszakasz-csoportkörének hetedik fordulója ma hat derbivel zárul, melyek közül kettőt, a Zalgiris Kaunas - Olimpia Milano csatát és Barcelona - Fenerbahce Ülker rangadót a DIGI Sport 2 jóvoltából itthon is élőben nézhetünk végig. Minden bizonnyal utoljára játszik ma  a sérüléséből felépülő Hanga Ádám nélkül a Laboral Kutxa, mely a görög bajnok Panathinaikosz ellen egy hazai diadallal nyeregbe kerülhetne, ami a továbbjutási esélyeket illeti. Nézzük, mit érdemes tudnunk a mai párosítások előtt!

A-csoport:

Budivelnik Kijev (ukrán, 1 - 5) - CSZKA Moszkva (orosz, 4 - 2) (18:00)

Nem kis változások mentek végbe a kijevieknél, hiszen Micah Downs távozott, az ex-NBA-s Deaquan Cook viszont érkezett erősítésként, DaJuan Summers ugyanakkor az Egyesült Államokba kellett, hogy menjen a napokban személyes okokból, tehát rá nem biztos, hogy számíthat Bagatskis mester. A CSZKA ma egy győzelemmel már kvalifikálná is magát a Top 16-ba, az ukránoknak viszont bravúrok kellenek innentől a továbbjutáshoz, de hiába a hazai környezet, nem éppen mondható esélyesnek az egykori moszkvai légiós, Darjus Lavrinovic fémjelezte Budivelink.

FC Barcelona (spanyol, 4 - 2) - Fenerbahce Ülker (török, 6 - 0) (21:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Barcelona még nem kaphatja most sem vissza Lorbeket és Olesont, mindketten közel vannak ugyan a visszatéréshez, de még nincsenek meccs-formában. A Fener eléggé elverte a katalánokat Isztambulban, s amennyiben ma is célba érne a még veretlen Obradovics-legénység, úgy legrosszabb esetben is Top 2-es helyen jutna tovább az Ülker. Karaman és Savas sem lesznek még a törököknél, de a hétvégén pihentetett Gasper Vidmar elvileg beöltözik. Nincs kétség, hogy a nap rangadója ez, óriási harc várható, kimondott favorit nélkül.

B-csoport:

Zalgiris Kaunas (litván, 2 - 4) - EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 4 - 2) (18:30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Zalgiris viszonylag jól tartotta magát Milanóban, de végül kikapott, s hiába jegeli még mindig kényszerből Lucha Banchi a Gigli, Kangur, Chiotti triót, kezdi egyre jobban megoldani a palánk alatti gondokat a Samuels, Lawal, Melli, Wallace négyesfogat, ráadásul az olasz kirakatcsapat is szépen összeszokni látszik. Fontos lenne a bravúr a litvánoknak a Top 16-os esélyek miatt, itt is elég szoros derbit várhatunk, ahol nem kevés fordulatra lehet számítani.

Anadolu Efes (török, 3 - 3) - Strasbourg (francia, 1 - 5) (19:10)

A Strasbourg legutóbb megtörte nyeretlenségi sorozatát, de a franciáknak is komoly bravúrok kellenének még a Top 16-hoz és erre nem Isztambulban van a legjobb esélyük, hiszen a két kudarc után nagyon bizonyítani akaró Efes alapvetően elég komoly játékerőt képvisel és Oktay Mahmuti mester remekül össze is rakta a gárdát erre a szezonra, már rögtön a rajt után. Vélhetően elég egyoldalú lesz a küzdelem, de ehhez az kell, hogy Erdenék teljes erőbedobással induljanak harcba és ne becsüljék le Ajincáékat.

C-csoport:

Montepachi Siena (olasz, 1 - 5) - Bayern München (német, 3 - 3) (20:15)

A Siena is szorult helyzetben van, de onnantól elég érdekes lenne a helyzet ebben a csoportban, ha valahogyan le tudnák gyűrni a visszatérő Spencer Nelsonnal felálló olaszok a kissé hullámvölgyben lévő Bayernt. Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy Szvetiszlav Pesics tanítványai egy idegenbeli diadallal már biztos továbbjutók lennének, s mivel vereségszériában van a bajor együttes is, vélhetően elég koncentrált játékkal rukkol ki ma a München. Itt is kinéz egy thriller, de egyben bravúr is lenne a Montepaschitól egy újabb győzelem.

D-csoport:

Laboral Kutxa (spanyol, 3 - 3) - Panathinaikosz (görög, 3 - 3) (20:30)

Hanga Ádám már nagyon közel a visszatéréshez, de Sergio Scarilo saját elmondása szerint még nem kockáztatja meg magyar légiósa játékát ezen a rangadón, ahol nagyon sok múlik a Laboral számára, hiszen kikapott tegnap a Zvezda és a Lietuvos is, így egy óriási lépést tenne a baszk alakulat a Top 16 felé, ha megverné azt az Ukic és Lasme nélküli Panát, melytől Cipruson elég rendesen kikapott az odavágón. Andres Nocioni és Fabien Causeur sem bevethető még a spanyoloknál, de a másik oldalon James Gist és Ping Shang játéka is kérdéses, tehát sok feladat hárulhat a kiegészítőemberekre mindkét oldalon. Itt sincsen igazi favorit, a pillanatnyi forma és a pályára vitt energia dönthet a hajrábeli jobb koncentráció mellett.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus