Euroliga: Hangáék megint megverték a Barcelonát!

Az élete formájában játszó magyar légiós újra a Laboral egyik legjobbja volt, s a baszkoknak ezzel a diadallal elérhető közelségben a pályaelőny a negyeddöntőre!

Top16, 12. forduló

F-csoport

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 8-4) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 6-6) 75 - 71

Hanga Ádám kezdőként 37 percet játszott, ami alatt 20-as VAL-t hozott össze, ezzel a hazaiak második legjobbja volt a 23-as indexet produkáló Buruszisz (22 pont, 7 lepattanó, 3 gólpassz) mögött. Mezőnyből 3/9-cel (1/5 triplából) zárt, a a büntetőket egy fokkal jobban dobta (4/6), így 11 ponttal zárt, ami mellé 7 lepattanó, 2 gólpassz, 1 szerzett labda, 2 blokk és 6 kiharcolt fault is tárult - eladott labda nélkül.

A kisebb hullámvölgybe kerülő, de egyébként óriási szezont futó vitoriaiakon azért ma már ott volt a nyomás, hiszen egy újabb vereséggel még a továbbjutás is kérdésessé válhatott volna, ám ezzel a diadallal két legyet ütött egy csapásra a rájátszásban már mindenképp ott lévő Perasovic-legénység, hiszen a közvetlen rivális Barcát az idegenbeli diadal után hazai környezetben is legyőzte. Ezzel a sikerrel egy lépésre került az első körös pályaelőny kiharcolásától a Shengeliát még mindig nélkülöző baszk alakulat, mely ha a Realt is elkapja otthon, akkor minden várakozást felülmúlva az első két hely valamelyikén mehet majd tovább ebből a nyolcasból. 

A Navarro nélküli katalánok becsülettel tartották magukat az első 13 percben, aztán az egyes poszton ma Adamst (3 pont, 4 eladott labda) lényegesen felülmúló Mike James (14 pont, 5 gólpassz) riadót fújt, a vendéglátók pedig többször is el tudtak szakadni. A 20 pontos, 6 gólpasszos Satoransky még egyszer visszahozta egálra a Barcát a véghajrá előtt, ám támadásban elfogyott az utolsó két percre Xavi Pascual legénysége, így a gránátvörös-kékeknek még a továbbjutásért is kaparniuk kell a hátrelévő két fordulóban.

A Laboral Kutxa legjobb dobói: Buruszisz 22/6, James 14/6, Hanga 11/3
A Barcelona legjobb dobói: Satoransky 20/3, Abrines 18/12, Tomic 10


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus