Euroliga: Két rangadó ma a TV-ben!

Ma zárul az Euroliga alapszakasz-csoportkörének kilencedik fordulója, s már ezen az estén is kardinális kérdések dőlhetnek el a Top 16-ba jutást, valamint a pozicionálást illetően. A DIGI Sport 2 jóvoltából a Hanga Ádámék csoportjában lejátszandó mai rangadót és a Milano - Bamberg derbit is élőben láthatjuk itthon a TV-képernyők elől, lássuk is, hogy mit várhatunk a mai programtól!
 

A-csoport:

Budivelnik Kijev (ukrán, 1 - 7) - JSF Nanterre (francia, 3 - 5) (19:00)

A franciák számára kulcsfontosságú lenne a siker, hiszen a Partizan tegnap győzni tudott Isztambulban, így érdemben két fősre csökkent a harc a Top 16-ért, ami a még egyetlen fennmaradó kiadó helyet jelenti ebből a hatosból, bár matematikai esélye még van a Kijevnek is, amennyiben ma nyer és minden eredmény kedvezően alkul számára a zárófordulóban is. Ezzel együtt nem mondhatnánk a gall bajnokot abszolút esélyesnek, hiszen otthon az amúgy is erősebb kerettel bíró ukrán aranyérmes meg fogja próbálni tisztességesen befejezni az idei Euroliga-szereplését.

B-csoport:

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 4 - 4) - Brose Baskets Bamberg (német, 3 - 5)  (20:30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Milano egy diadallal meg is válthatja a jegyét a Top 16-ra, de a Bamberg szeme előtt is ugyanez a cél lebeg, még ha ma matematikailag még nem is teheti biztossá a továbbjutását a Fleming-legénység. Óriási meccsre számítunk azzal együtt is, hogy a Brose Baskets fennállása során még csak egyszer tudott olasz klub ellen nyerni, pláne mivel a palánk alatt még mindig erősen foghíjas a Samuels, Kangur, Chiotti, Gigli négyesfogatot továbbra is kényszerből jegelő milánói kirakatcsapat.

Real Madrid (spanyol, 8 - 0) - Strasbourg (francia, 2 - 6) (20:45)

Az esélyekről mindent elmond, hogy a Strasbourg játékosai már úgy nyilatkoztak a derbi előtt, hogy készülnek az Európa Kupa-szereplésre, holott egy madridi győzelemmel még megmaradna az esélye a Top 16-ra a francia ezüstérmesnek, de úgy látszik, ők is tisztában vannak azzal, hogy a csodánál is több lenne, ha nyernének a veretlen spanyol bajnok otthonában. Ugyanakkor Jaycee Carroll, valamint Buruszisz hiánya némileg megnehezíti az így is abszolút favorit Laso-tanítványok dolgát, de a nap legsimább mérkőzése lesz ez az előzmények alapján.

C-csoport:

Galatasaray (török, 5 - 3) - Zielona Gora (lengyel, 2 - 6) (19:30)

A Galata a második helyét is biztosíthatja ma, ha nyer, de azért az életben maradásért küzdő Zielona Gorát nem lehet leírni úgy, hogy a hazaiaktól hiányzik a Markoishvili, Gordon, Jawai, Dudley négyesfogat sérülés miatt, valamint az eltiltott Mensah-Bonsu sem állhat a Galata rendelkezésére. Érdekes, fordulatos csata lehet ez, pláne mivel mindkét fél számára nagy a tét.

D-csoport:

Lomokotiv Kubany (orosz, 6 - 2) - Panathinaikosz (görög, 4 - 4) (17:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az oroszok könnyen elcsúszhatnak itt a végén, ha ezt a derbit nem hozzák, hiszen az utolsó héten még a Laboral Kutxához is ellátogatnak, s amennyiben Vitoriában sem nyernének, úgy csak negyedik helyen mennének tovább ebből a hatosból, ami óriási csalódás lenne Pasutyin mester csapatának, miután szinte végig vezettek ebben a csoportban. Ezzel együtt ha ma nyernek, akkor már a második pozíció is biztosított számukra. A Pana elvben még lehet első is, de ehhez ma diadalmaskodniuk kéne a Pappas és Maciulis nélküli görögöknek az ex-athéni Aleks Mariccsal centerező rivális otthonában. Az elmúlt hónap MVP-je, Derrick Brown már ott lesz a parketten, s ilyen formában óriási rangadóra számíthatunk, ahol vélhetően a végjáték dönt majd.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus