Euroliga: Még Hanga nélkül kell rangadót nyernie a Laboralnak

Ma este még honfitársunk, Hanga Ádám távollétében kell legyűrnie a szerb Crvena Zvezdát a Laboral Kutxának az Euroliga alapszakasz-csoportkörének negyedik fordulójában, ráadásul a magyar játékos klubjának csoportjában, a D-jelűben minden rivális meccsel ma. Összesen hat találkozót rendeznek ezen a játéknapon, lássuk, melyik párosítástól mit várhatunk!

B-csoport:

Brose Baskets Bamberg (német, 2 - 1) - EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1 - 2) (19:15)

A Bamberg újabb nagy esély előtt, hiszen a még mindig Novica Velicskovics nélkül küzdő, de eddig így is meglepően eredményes német bajnok leszakíthatja egyik közvetlen riválisát, a frissen szerződtetett Gani Lawalt ma este még bevetni nem tudó, valamint a Kangur, Gigli párost továbbra is kényszerből jegelő Milanót. Favoritot nem lehet kikiáltani itt, de hazai környezetben a legutóbb hét triplát - közte a győztes kosarat - értékesítő Casey Jacobsen és társai úgy fest, valóban szintet léphetnek ebben az Euroliga-évadban, nem lenne meglepő, ha viszonylag simán legyűrnék Luca Banchi összeszokatlan csapatát.

Anadolu Efes (török, 2 - 1) - Zalgiris Kaunas (litván, 1 - 2) (19:45)

A törökök Bambergben kaptak ki a múlthéten egy utolsó pillanatokban benyelt triplával, a Zalgiris pedig életben tartotta reményeit egy sima diadallal a Strasbourg ellen, ám Isztambulban papíron semmi sansza a Jasikevicius, Pocius, Jankunas, Javtokas litván válogatott "rutinróka-sor" által fémjelzett Kaunasnak. Stanko Barac gyengélkedik a házigazdánál, de így is hoznia kell ezt a derbit a Planinic, Vasziliadisz, Hopson triót nagyon gyorsan beépítő Mahmuti-legénységnek.

Strasbourg (francia, 0 - 3) - Real Madrid (spanyol, 3 - 0) (20:45)

Nyeretlen a veretlen ellen, ráadásul két olyan gárda meccsel, ahol statisztika-királyokkkal van tele a padlás, elég csak az egész mezőnyt majd 20 pontos átlagával vezető Alexis Ajincára gondolnunk az egyik, a sorozat több fő kategóriájában is a legjobbak közé tartó Burusziszra pedig a másik oldalon gondolnunk. A makulátlan mérlegű madridiak vélhetően lendületből bedarálják Vincent Collet együttesét is, pláne, hogy a friss Európa-bajnok Antoine Diot nem segítheti ma a gall ezüstérmest.

D-csoport:

Lietuvos Rytas (litván, 1 - 2) - Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 2 - 1) (18:00)

A litvánok ma újabb lépéshátrányba kerülhetnek, ami a Top 16-os reményeket illeti, hiszen a csoportot négyes holtversenyben vezető Maccabi diadala esetén már biztos, hogy bravúrokra is szüksége lenne a Rytasnak a továbbjutáshoz, hiába a Pana elverése a nyitónapon. Érdekesség, hogy az Euroliga históriájában nem győzte még le a Tel-Aviv a Lietuvost, de igen rendes papírforma-borulás lenne, ha ez a sorozat ma nem szakadna meg. Sérülés miatt egyik oldalon sem hiányzik senki, s azért egy szoros meccs még kikeveredhet ebből a párosításból.

Panathinaikosz (görög, 2 - 1) - Lokomotiv Kubany (orosz, 2 - 1) (20:30)

A Pana kezd belejönni a nyitányon elszenvedett kínos vilniusi bukása után, de még most sem otthon játszhat a Pedulakisz-banda, hiszen a kétmeccses csarnokbezárás miatt a múltheti ciprusi vendégeskedés után most Krétán játszik "otthon" az athéni együttes, mely Curry-re gyomorbántalmak miatt lehet, hogy nem számíthat ezen a rangadón. A Kubany az ex-Panás Aleks Maricot kénytelen pihentetni térdbántalmak miatt, így pedig Richard Hendrixéktől inkább bravúr lenne, ha megfognák benn annyira a zöldeket, hogy idegenben is javítani tudjanak a Maccabi elleni múltheti csorba után. Nagy meccsre számítunk, talán a játéknap legszínvonalasabb rangadója lehet ez a derbi, szinte egyenlő esélyekkel.

Laboral Kutxa (spanyol, 2 - 1) - Crvena Zvezda (szerb, 0 - 3) (20:30)

A baszkok Hangát ezen a héten még nem kaphatják vissza, de a Kelati, San Emeterio páros már legutóbb újra pályán volt és van rá némi sansz, hogy Lamont Hamilton is visszatérjen kéthetes kényszerpihenője után. Mondani sem kell, hogy kötelező ezt a csatát hoznia a Causeur, Huertel párost a hétvégén nélkülöző Laboralnak a Top 16 kiharcolásához, legalábbis amennyiben az egyébként nyeretlen, de masszív Blake Schilbék megfognák a Scariolo-legénységet Vitoriában, úgy megint szinte egyenlő esélyei lennének a Laboral, Rytas, Zvezda triónak a továbbjutásra a sorsolást is figyelembe véve. Szoros meccs várható, ahol a hajrában sokat számíthat, hogy melyik a rutinosabb, jobban összerakott gárda.

Minden mai mérkőzés élőképpel követhető erre a linkre kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus