Euroliga: Planinic hős lett, Hanga nélkül vesztett a Laboral

Péntek este három csatával zárult le az Euroliga Top 16-os csoportkörének negyedik fordulója, s Isztambulban nem akármilyen csattanóval végződött a játékhét, hiszen Zoran Planinic páratlan kosárral vezette diadalra az Efest a Milano ellen. Hanga Ádám nélkül sajnos esélye sem olt a Laboral Kutxának az Olympiakosz ellen, a Lokomotiv Kubany pedig óriási hajrával menekül csak meg a Zalgirs bánatára. Jöjjenek a részletek!

E-csoport:

Anadolu Efes (török, 1-3) - EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 2-2) 61 - 60

Igazi hullámvasutazás volt, amit a két gárda bemutatott, hiszen sokáig nyeregben volt a 13 pontos, 6 lepattanós Dusko Szavanovics vezette Efes, aztán a hajrára feléledt a Keith Langford (18 pont, 5 lepattanó), Daniel Hackett (6 pont) páros által életben tartott Milano, ám az amerikai bedobó elrontotta második büntetőjét három másodperccel a lefújás előtt, így Zoran Planinic dobhatott majdnem egészpályáról a meccs megmentéséért, és... célba talált!

A sorozat történetének valaha volt legtávolabbi meccsnyerő kosarával első diadalát szerezte meg az idei Top 16-ban az Efes, míg az olaszok már csak 2-2-vel állnak, így továbbra is minden nyitott ebben a csoportban, ami a rájátszás-esélyeket illeti.

Az Efes legjobb dobói: Szavanovics 13, M. Bjelica 9, Z. Planinic, Vasziliadisz 8/6-8/6, Balbay 8
A Milano legjobb dobói: Langford 18/3, Jerrells 8/6, Samuels 8

 

Laboral Kutxa (spanyol, 1-3) - Olympiakosz (görög, 2-2) 70 - 89

Nagyon nehéz helyzetbe került a nem egyszerű sorsolással kezdő Laboral Kutxa, mely otthon kapitulált Hanga és San Emeterio távollétében a két vereség után nagyon könnyedén diadalmaskodó Olympiakosszal szemben.

Matt Lojeski (17 pont, 6 lepattanó) tarthatatlan volt a baszkok számára, ráadásul az óriási csalódást jelentő Leo Mainoldi (9-ből 0 mezőnyből) pontot sem szerzett a vendéglátóknál, Walter Hodge (7 pont, 2 gólpassz) pedig hiába került vissza a pályára száműzetése után, nem váltotta meg a világot, így a 12 pontos, 6 gólpasszos Thomas Heurtel és társai bánatosan vonulhattak le a parkettről.

A Laboral legjobb dobói: Jelinek 12/3, Heurtel 12, Nocioni 11/6
Az Olympiakosz legjobb dobói: Lojeski 17/9, Dunston 14, Szpanulisz 13/6

 

F-csoport:

Lokomotiv Kubany (orosz, 2-2) - Zalgiris Kaunas (litván, 0-4) 80 - 75

Richard Hendrix távollétét nem élte túl könnyen a Kubany, mely 13-mal is égett már a dupla duplázó Justin Dentmon (15 pont, 5 lepattanó, 11 gólpassz) húzta Zalgirisszel szemben, ám az utolsó negyedben egy 22-10-es etappal fordított és célba is ért a végül MVP-vé avanzsáló Krunoslav Simon (21 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz, 2 szerzett labda) fémjelezte orosz alakulat.

A litvánoknál Sarunas Jasikevicius rutinjának hiánya nagyon érződött a hajrában, amikor képtelen volt megállítani a vérzést a Kaunas, tehát maradt nyeretlen a Top 16-ba kerüléssel már így is bravúrt elérő Stombergas-alakulat.

A Kubany legjobb dobói: Simon 21/12, Lihogyej 11/9, Jasaitis 11/3
A Zalgiris legjobb dobói: Javtokas 16, Dentmon 15/9, Lipkevicius 10/6

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus