Ez ám a bravúr - szenzációs győzelem vezére volt Perl!

Perl Zoltán újfent nagyot alkotott: a mezőny leghasznosabb (23-as VAL) tagjaként bolognai bravúrgyőzelemre vezette az Orlandina Basketet!

Perl Zoltán  a kezdő ötös tagjaként, 32 percet játszva (csak a litván Jasaitis töltött nála több időt a parketten) 12 pontig (4/7 a kettesekből, 1/1 triplából, 1/2 a büntetővonalról) jutott, leszedett 7 lepattanót (mind védő), ezzel csapatában a legjobb volt, 1 szerzett labdája, 3 asszisztja volt, 5 kiharcolt faultja volt, és mindössze egyetlen saját fault terhelte a negatív oldalt!

Virtus Bologna - Betaland Capo d' Orlando 64-76 (12-20, 11-18, 20-16, 21-22)

Obiettivo Lavoro Bologna legjobb dobói : D. Pittmann 15, P. Williams 14/6, A. Gaddy 11

Betaland Capo d' Orlando legjobb dobói: S. Jasaitis 18/12, S. Nicevic 15, Perl Zoltán 12/3

Az eleve tartalékosan (amerikai középjátékosukat, Lance Bowers-t hetekre elveszítették bokasérülése okán) Bolognába érkező Orlandina Basket szurkolói joggal érezhették az első negyed 3. percében, hogy a szegény embert még az ág is húzza, ugyanis másik jenki magasemberük, Alex Oriakhi már ekkor a 3. faultját ütötte be, így Griccioli mesternek nem volt más választása: le kellett ültetnie maradék amerikaiját. Szicíliai szempontból vészjóslónak tűnt így a folytatás, ám utólag kiderült, már ekkor sem kellett volna igazán aggódniuk Perléknek. A dél-olasz „lovagok” úgy nyertek az egykori bajnok és Euroliga-győztes otthonában, hogy a hazaiak mindössze 25 másodpercig vezettek 2-0 után, onnantól fogva végig a vendégek kezében volt az összecsapás!

A 3. negyed elején már 20 ponttal (23-43) is vezetett a Capo a rendkívül ötlettelen támadójátékot bemutató Virtus Bologna ellen, és ugyan a bolognaiak az ex-NBA bajnok Dexter Pittman vezérletével még 4 pontra (52-56) felkapaszkodtak, de ekkor jött egy 20 éves magyar fiatalember, aki megint jókor tudott eredményes lenni, és a végjáték megint izgalommentes és sima lett. Fontos két pontot szerzett az Orlandina, akik ezzel a táblázat első felében maradtak. Nekünk külön öröm, hogy a Betaland Capo d’ Orlando hivatalos weboldala Perl Zoltánt választotta a mérkőzés MVP-jének!

Zoliék legközelebb a listavezető Grissin Bon Reggio Emiliát fogadják hazai pályán, jövő vasárnap déli 12 órától.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus