Ezúttal Bolognából rabolna pontokat a Lóránt-banda

Újra idegenben, ezúttal a legendás Virtus Bologna otthonában lép fel Lóránt Péter négy bajnoki meccs óta nyeretlen pesarói társulata.

Varese és Róma után egy újabb egykori bajnokcsapat, a Virtus Bologna fellegvárában, a casalecchiói Unipol Arénában készül a következő meglepetésre a Consultinvest Pesaro. A mai lesz a 142. Virtus Bologna - Pesaro ütközet az első osztályban, 65 éve találkoztak először a felek, és Bolognában elképesztő eddig a hazaiak fölénye, 69 eddigi bolognai összecsapásukon  61-szer a hazai "bianconeri" hagyta el győztesen a csarnokot. Utoljára több mint 7 éve, 2008 februárjában nyert a Pesaro Bolognában, ideje hát az újabb bravúrnak! Amíg matematikailag nem biztos a bentmaradása, Lóránték inkább hátrafelé tekingetnek abban reménykedve, hogy nem jelenik meg a "visszapillantó-tükörben" a JuveCaserta. Hál' istennek, a sereghajtó dél-itáliaiak még biztonságos távolságban nézik a 15. Pesaro hátát, mi több, ha ma Péterék nyernének Bolognában, Hanga Ádám Avellinója pedig legyőzné a Casertát, a különbség 7 pontra nőne a Serie A 15. (Pesaro)  és 16. (Caserta) csapata közt, és ez a hátralévő 3 fordulóban már ledolgozhatatlan, a Vuelle pedig ünnepelhetne: elsőszámú szezoncélját, első ligás tagságának megőrzését, sikerrel teljesítette!

Persze ez nem lesz egyszerű, a legjobb nyolcért küzdő Virtus Bologna ugyanis nemcsak múltjában erős (igaz, abban, mint Olaszország eddigi utolsó Euroliga-győztese, legendásan). A Bologna öt amerikai légióssal szerepel (Okaro White, Abdul Gaddy, Juvonte Reddic, Jeremy Hazell és Allan Ray), de köztük csak Ray számít nagyobb névnek, az egykori Boston Celtics profi a Virtus Romával és a Cedevita Zágrábbal is pályára lépett az Euroligában. Apropó Allan Ray, az ex-NBA játékos e hét szerdáján, a bolognaiak edzésén komoly konfliktusba keveredett mesterével, Giorgio Vallival, a vita annyira elmérgesedett, hogy Ray önhatalmúlag otthagyta a tréninget, és később is csak társaitól (és vezetőedzőjétől) külön volt hajlandó edzeni. A Virtus legnagyobb sztárja (akit 2017 nyaráig még szerződés köt a bolognaiakhoz) már másnap mea culpára kényszerült, nyílt levélben, olaszul és angolul is bocsánatot kért a szurkolóktól, csapattársaitól, a klub vezetőitől és természetesen Valli mestert is megkövette, így újra szent a béke, Ray ott lesz a Bologna kezdő ötösében vasárnap este.

Lóránt Péter számára azonban nem Ray lehet a legnagyobb ellenfél a mai bajnokin: a hazaiak centere, Juvonte Reddic minden bizonnyal kettőzött elánnal várja a Pesaro elleni ütközetet. Reddic-ket a szezon közepén küldte el a Pesaro (a Virtus egyből lecsapott rá, mert szüksége volt magasemberre az elbocsájtott és azóta Fehérvárra távozó Gilchrist helyére), és az ő megüresedő posztjára érkezett Lóránt Péter Szolnokról.

A vasárnap 18.15-től kezdődő Virtus Granarolo Bologna - Consultinvest Pesaro olasz bajnoki mérkőzésre sajnos nem tudunk élőképes közvetítést ajánlani, az összecsapást csak a Pesaro idegenbeli mérkőzéseit élőben sugárzó pesarói TVRS csatorna közvetíti, a csatorna élő internetes streamje itt elérhető, ám ennek működése sajnos általában vagy korlátozott, vagy egyáltalán nem elérhető.

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy az olasz liga a www.legabasketv.it oldalon élő web tv szolgáltatást működtet, ez a forduló valamennyi mérkőzéséről beszámol és közvetít (a vasárnapi meccsek esetében körkapcsolás-szerűen), a szolgáltatás csak (egyszerű és ingyenes) regisztráció után nézhető.

A mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető! (a link csak közvetlenül a mérkőzés előtt válik "élővé")

Forza Vuelle! Hajrá Lóránt Péter!

A BEKO Serie A 27. fordulójának további programja:

Umana Venezia -  Dolomiti  Trento  18/04 20:30
Tesi Group Pistoia  -  Reggio Emilia  19/04 18:15
Sidigas Avellino -  JuveCaserta  19/04 18:15
Acea Roma -  Enel Brindisi  19/04 18:15
Dinamo Sassari -  Openjobmetis Varese  19/04 18:15
Capo d'Orlando -  EA7 Milano  19/04 20:30
Vitasnella Cantù -  Vanoli Cremona  20/04 20:00

 

A BEKO SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető

 

fotó: victorialibertas.it/Luca Toni

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus