Farr triplájával süllyesztette el az Alba a Kolozsvárt

Az első egymás elleni meccshez hasonlóan végig nagyon szoros összecsapást játszott egymással az Alba Fehérvár és a Kolozsvár - a végén Dzunics Braniszlav együttese 7 pontos hátrányból fordítani tudott, Farr triplájával pedig fél perccel a vége előtt megnyerte az összecsapást. 86-81-re győzött az Alba, amely így pazar helyzetben van a továbbjutás szempontjából.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, O-csoport, 4. forduló
U-BT Cluj Napoca (román, 2-2) - Alba Fehérvár (magyar, 3-1) 81-86 (21-21, 27-22, 16-20, 17-23)

Kolozsvár: Adamovics 15/9, Rasics 17/15, Dykes 13, Török -, Barro 8.
Csere: Pustozvonov 23/9, Gheorghe -, A. Tóth 5, Jucan -.

Alba Fehérvár: Taylor 13/9, Edwards 16/3, Shepard 11, Lóránt 17/3, Keller 4.
Csere: Markovics 8/6, Tóth P. -, Farr 12/6, Burgess 5/3.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Adamovics és Rasics tripláival indult a találkozó, de az Alba gyorsan rendezte a sorait, és bár Barrót nem tudták tartani az egyik oldalon, a másikon folyamatosan válaszoltak az Olaj egykori centerének kosaraira, fej-fej mellett haladt a két gárda. A negyed második felének elején át is vette a vezetést az Alba Lóránt, Shepard és Taylor kosaraival (12-14), ezt követően pedig két pontnál többel nem tudott "ellépni" egyik csapat sem - a hazaiaknál Pustozvonov volt a fő pontszerző a negyed végén, míg a vendégektől Farr és Markovics találtak be (21-21).

A második játékrész elején gyakorlatilag semmi nem változott - az egyik oldalon Pustozvonov, a magyar együttesnél pedig Markovics volt a főszereplő, ha a pontszerzéstől volt szó, a két csapat pedig nem tudott ellépni egymástól egy kosárnyi távolságon kívülre. A 17. percig nem is változott semmi - ekkor futott egy 8-0-t az Alba Burgess és Taylor tripláival, valamint Sherpard kosarával (39-43), majd Burgess kapott egy technikait egy eléggé véleményes elmaradt fújásnál, ami megtörte Dzunics Braniszlav csapatának lendületét. Támadásban több eladott labdát is vétettek a vendégek, a hazaiak pedig továbbra is az ukrán válogatott Pustozvonov révén futottak egy 9-0-t a félidő végén, ezzel vezettek (49-43).

A fordulás után Edwards kezdte meg a magyar alakulatnál a pontgyártást, de a románok minden pontra válaszoltak, maradt 5 pontnyi előnyük egészen a 24. percig - ekkor Lóránt két büntetője és Farr triplája után megvolt az Albának az egyenlítés, sőt, a 26. perc végén Lóránt kettese már a vendégelőnyt jelentette (54-56). Ezt követően újra ugyanaz volt a forgatókönyv nagyon sokáig, ami az első félidő nagy részében is - hol a hazaiaknak volt egy-egy jobb periódusuk Dykes révén, hol a vendégeknek, akiket ekkor egyértelműen Lóránt vitt a hátán, de lényegi differenciát senki nem tudott kialakítani. Egyetlen pont volt még ugyan a két fél között a záró 10 perc előtt, de nagy hajrára volt kilátás (64-63).

Pustozvonovval ugyan továbbra sem tudott mit csinálni az Alba, de Edwards révén a 31. perc közepén megvolt az egyenlítés, a 33. perc elején pedig Shepard büntetője után a vendég vezetés (68-69). 2 percig nem esett kosár egyik oldalon sem, ezt a gyengébb szakaszt pedig 2 triplával tudta lezárni a Kolozsvár, amely így ezen a meccsen nagynak mondható különbséggel lépett meg 5 perccel a vége előtt, időt kért Dzunics (74-69), majd egy Dykes-kosár után megint. Ez utóbbi már hatásos is volt, Taylor, Lóránt, Shepard és Edwards révén megindult az Alba, hiába szerzett közben triplát Adamovics (79-77), így az utolsó perc előtt teljesen nyílt volt még a meccs, Edwards pedig 42.6 másodperccel a vége előtt egyenlített is (79-79). Hazai időkérés után hibázott a Kolozsvár, majd Farr óriási triplát dobott emberről 21.5 másodperccel a vége előtt (79-82). Rasics ugyan kiharcolt három büntetőt, de csak kettőt dobott be ebből, így faultolnia kellett a románoknak. Taylor is beszórta két büntetőjét, majd Adamovics rossz triplakísérlete után Lóránt is.

Az Alba Fehérvár végül 86-81-re győzött, ezzel 3-1-es mérleggel a csoport élére ugrott, és ezzel az idegenbeli győzelemmel óriási lépést tettek Lóránt Péterék a továbbjutás felé.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus