Felejthető meccsen nyert a Partizan Szolnokon

A Szolnoki Olaj KK együttese az Adria Liga első fordulójában a szerb Partizannal találkozott. Az már az első negyedben látszódott, hogy nem lesz ez egy pontgazdag találkozó, a félidő végén bemutatott Sinovec-Vojvoda produkciónak köszönhetően viszont nem volt nagy hátrányban ekkor még az Olaj. A támadójáték azonan egész mérkőzésen akadozott a szolnokiaknál, így végig az eredmény után futottak, 7-14 pontos távolságból követték ellenfelüket. A Partizan végül 55-60 arányban győzött, így vereséggel kezdte az Adria Ligát a Szolnok.

Adria Liga, alapszakasz, 1.forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 0-1) - Partizan (szerb, 1-0) 55-60
(11-10, 14-19, 12-15, 18-16)

Szolnoki Olaj KK: Jones 2, Vojvoda 18/6, Milosevics 7, Brkics 9/9, Keller -.
Csere: Báder 2, Sinovec 17/12, Wittmann -.

Partizan: Marinkovics 3/3, Tepics 13/3, Andrics 13/9, Gagics 7, Milutinov 9.
Csere: Dallo 7/3, Bezbradica 6, Salics -, Aranitovics 2.

A vendégeknél Edo Muric és Dragan Miloszavljevics nem játszott, míg az Olajnál Obie Trotter foglalt helyet a lelátón. 

Idegesen, pontatlanul kezdtek a csapatok, mindkét oldalon nagyon sok volt a technikai hia, kiléptek a játékosok az oldalvonalon, támadófaultot ítéltek ellen, a dobások pedig rendre kimaradtak. Az első kosárra a harmadik percig kellett várni, ekkor Djordje Gagics talált a gyűrűbe. Két percig megint kosárcsend, majd Milenko Tepics, a 6. perc közepén pedig Nikola Milotinov talált be, így a negyed felénél 0-6-os állást mutatott a tábla. Milosevics duplájával és Sinovec büntetőjével ébredtek a hazaiak, ám Nemanja Bezradica két duplájával elhúzott a Partizan a 8. perc végén, érkezett is az időkérés a hazaiaktól. Stefan Sinovec triplájával tartotta életeben a vengéglátókat, majd egy vendég időkérés után Vojvoda Dávid jelentkezett be kintről. Az első negyedet is ez a két játékos zárta le: Vojvoda labdát szerzett, gólpasszt adott, majd Sinovec fejezte be a gyorsindítást, vezetett a Szolnok 10 perc után (11-10).

A fordulást követően a vendégek megtalálták játékukat. Tepics duplájára Vojvoda még válaszolt, de Boris Dallo előbb kintről, majd bentről, végül Vanja Marinkovics homály triplája után a palánk alól volt eredményes. Egy blokk után Tepics dobott újabb duplát, kezdett a távolság nagyra nőni (13-21). Báder Márton alapvonali bedobás után értékesítette a kettest, de csak ideig-óriág tudta a Partizan-rohamot feltartóztatni. Jött ugyanis Mihajlo Andrics kettese, Gagics két büntetője, majd Petar Aranitovics és Bezbradica egy-egy kosara, és már 14 ponttal vezetett az egyébként a második negyedben eddig jól játszó Partizan (15-29). Milosevics egy büntetője szakította meg a 8-0-s vendég sorozatot, majd Marko Brkics kétszer volt eredményes a triplavonalon túlról. Hogy az egyébként elfelejtendő második felvonást még jobban zárja a Szolnok, arról Vojvoda gondoskodott, félpályáról volt eredményes a dudaszó pillanatában, így csak négy ponttal volt lemaradva az Olaj a nagyszünetben (25-29).

A szünet után semmi nem változott a második negyedben tapasztaltakhoz képest, a Partizan jóval szervezettebb csapatjátékot játszott, támadásban tudatosabban építkeztek, pontosabbak voltak, míg az Olaj csak szenvedett a támadójáték kialakításában is, nemcsak a végrehajtásban. Andrics dupla, tripla, majd Milutinov büntető, és azonnal vissza is állt a 10 pontos különség (25-35). Tovább folytatódott a Partizan-henger, még egy triplát dobott Andrics, jött is Dragan Alekszics időkérése (25-38). Vojvoda 2+1-ére megint Andrics válaszolt - 11. pontját szerezte csak a negyedben -, majd Brkics hármasát Tepics nullázta ki (31-44). Sinovec lépett elő újta - ahogyan az első negyed végén is -, két hármast süllyesztett el, így a Szolnok kezdett beindulni (37-44), ráadásul Gagics könnyű zsákolást hibázott a 29. percben. A negyed utolsó támadásaiban mindkét csapat hibázott, nem sikerült pontot szerezni egyik oldalon sem, így maradt a 7 pontos Partizan vezetés.

A negyedik negyedben Milutinov könnyed ziccerére Sinovec még válaszolt, Marinkovics triplája után viszont Tepics és Gagics és könnyű kosarakkal jelentkezett, megint megugrott a szerb együttes (39-53). Milosevics kosara és Vojvoda egy büntetője ellenére sem tűnt úgy, hogy összeáll a hazaiak támadójátéka, ad hoc helyzetekből voltak eredményesek a szolnokiak. Milutinov ziccert dobott, amire kissé megkésve, de Lazeric Jones válaszolt - első pontjai voltak a találkozón, lényegéen azonban ugyanabban a langyos, a vezetése tudatában a Partizannak tökéletes tempóban ment a találkozó, amelyben a korábbiak során (44-55). Milosevics három és fél perccel a meccs vége előtt triplát dobott, majd Vojvoda floaterrel volt ereményes, újra felcsillant a remény a 38. perc kezdetén (49-55). Vojvoda harcolt ki két büntetőt és értékesítette is mindkettőt, Milutinov azonban a 39. percben válaszolt (51-57). A végén jól büntetőztek a vendégek, így nem sikerült látótávolságon belül kerülnie a hazaiaknak, végül 60-55-re nyert a Partizan.

Statisztika ITT. 

Foto, Slide - Hegedűs Róbert (kezdo5.hu)

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus