Fener - Barca csúcsrangadó a TV-ben!

Ma este megkezdődik a második forduló az Euroliga Top 16-os csoportkörében, ahol a négy párosítás közül a legjobbat, a Fenerbahce - Barcelona rangadót közvetíti itthon a DIGI Sport 2, de az Olympiakosz is elég nagy kihívás előtt áll, ha meg akarja tartani veretlenségét ezen az estén. Nézzük, mit érdemes tudnunk a programmal kapcsolatosan!

E-csoport:

Fenerbahce Ülker (török, 0-1) - FC Barcelona (spanyol, 1-0) (19:00, TV: DIGI Sport 2, felvételről, 23:00-tól)

Az alapszakaszban is egy csoportban volt a két gigász, tehát egy oda-visszát már letudott egymással az Obradovics-legénység és a Pascual-alakulat, de mindkét fél hozta hazai találkozóját, az akkori dolgok alapján sokat nem lehet leszűrni, de az fontos, hogy közben a katalánoknál felépült Lorbek és Oleson is, valamint Abrines kidőlt. Bojan Bogdanovic és Emir Preldzic lassítása a kulcs a vendégek számára, de a Hanga Ádáméktól szombaton idegenben kikapó Barca számára óriási formajavulás kellene. Nagy meccset várhatunk, ahol a macedón-amerikai kisember, illetve Juan Carlos Navarro parolája, valamint a Kleiza - Nachbar csata meghatározó lehet, bár a hétvégén nem játszó litván játéka kérdéses ma. UPDATE: Navarro nem játszik a Barcában.

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 0-1) - Olympiakosz (görög, 1-0) (20:45)

A Milano Hackettel a soraiban nem tudta jól indítani a Top 16-ot és most könnyen meglehet az első hazai veresége is az olasz kirakatcsapatnak, hiszen az eddigi 11 meccsét kivétel nélkül megnyerő címvédő látogat Luca Banchi tanítványaihoz. Petway és Law nem lesznek ott a görögöknél, de Mardy Collins elvileg már pályára kerül, tehát az amúgy is extrán bő Oly-keret rég nem látott egészében lesz jelen, még ha a két hiányzó távolléte nem is lesz előny a Barcokasz-legényeknek. A palánk alatt lehetnek gondjai a Chiottit elvesztő, Samuelst pedig még vissza nem kapó Milanónak, egyedül a hazai pálya előnyében bízhatnak igazán Mossék.

F-csoport:

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 1-0) - Lokomotiv Kubany (orosz, 0-1) (20:05)

A Kubany mindkétszer kikapott a Maccabitól az alapszakaszban, de nem árt tudni, hogy akkor ott volt az a Szkorcanitisz az izraelieknél, aki most bokasérülése miatt hiányzik, továbbá az oroszoknál nem öltözhetett be Derrick Brown a második összecsapáson, ahol kis híján Tel-Avivban nyert a Kubany. A két mester jól ismeri egymást, lévén hogy Pashutin volt a segítője is Blattnek, ráadásul az orosz szakvezető a válogatottban a fél Lokomotiv-keretet "edzi" majd a nyáron. Mi ez, ha nem a nap abszolút presztízsmeccse?! Esélyekről nehéz is lenne beszélni, mindkét gárda mellett ugyanannyi nyomós érv szól, vélhetően csak az utolsó pillanatban dől csak el a csata!

Bayern München (német, 1-0) - Partizan Belgrade (szerb, 0-1) (20:15)

Dusko Vujosevics betegsége okán nem lehet ott a Partizannal, így az amúgy is tartalékos belgrádiak Westermann, Milutinov és Bertans nélkül a tökéletes esélytelenség tudatában léphetnek fel Münchenben. A Bayern az alapszakasz után a Top 16-ot is sorozatos diadalokkal kezdheti tehát, bár a hiányzó Djedovic nélkül az összes többi vezértől kellenek a pontok ma este.

Erre a linkre kattintva az összes mai mérkőzés élőképpel megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus