FIBA EC: Kiélezett végjátékban a Falco legyőzte a Szolnokot

Bár nagyon sokáig futott az eredmény és a Szolnok után a Falco, a végig kiélezett negyedik negyed végét jobban bírták a szombathelyiek, Govens, Boriszov és Zsigeranovics vezetésével legyőzték az Olajt a FIBA Europe Cup csoportkörének második fordulójában.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, H-csoport, 2. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (1-1) - Szolnoki Olaj KK (1-1) 84-74 (18-17, 19-23, 20-17, 27-17)

Falco: Govens 24/6, Perl 7, Váradi 10/3, Boriszov 19/9, Tóth N. -.
Csere: Norfleet 3/3, Zsigeranovics 16, Pustahvar 4, Dancsecs 1.

Szolnoki Olaj KK: Perry 12, Vojvoda 26/6, Ford 9, Milosevics 15/3, Andric 3.
Csere: Polyák -, Kovács 5/3, Tóth Á. 2, Phillip 2.

A meccs teljes statisztikáját megtaláljátok ezen a linken!

Jobban kezdte a mérkőzést az Olaj - a Falco próbált fizikálisan védekezni, de sok személyi hiba csúszott ebbe bele, a Szolnok pedig Milosevics vezetésével öt ponttal meglépett a negyed felére (7-12). Hogy nem jobban, az egyértelműen Govensnek volt köszönhető, aki ekkor egymaga tartotta a Falcót versenyben, a negyed második fele pedig lényegében a büntetőkről szólt - rettenesen szaggatott volt a játék a sok fault miatt, a hazaiak pedig egy Norfleet triplával és egy Zsigeranovics ziccerrel át is vették a vezetést a 8. perc végén (15-14). A szombathelyiek centere ezúttal hasznosan kosarazott, vezetett is egy ponttal csapata 10 perc játék után (18-17).

A második felvonás elején azonban nagyon beragadt a vendéglátó, Váradi Benedek három pontját lehetett csak melléjük feljegyezni négy és fél percig, így Vojvoda és Perry kosaraival visszavette ötpontos fórját az Olaj (21-26). A vendégeknek sem ment igazán a játék, ebben a periódusban jobban is megléphettek volna, de nem tették, a Falcónál pedig kezdett beindulni Govens mellett Boriszov is - a montenegrói játékos a második játékrészben 10 pontot szórt egymaga. 40-32-re így is meglépett az ekkor hibázni képtelen Vojvoda vezetésével a Szolnok, Boriszov hármasa és Perl két büntetője azonban mindössze 3 pontos differenciát jelentett a nagyszünetben (37-40).

A fordulás után is Perry és Vojvoda kosaraival lépett meg a szolnoki alakulat hét ponttal -ekkor Zsigeranovics tudott kétszer eredményes lenni a Szombathelynél, de megint gyengén kezdték a felvonást (39-46). Zsigeranovics és Govens négy büntetővel hozták közelebb újra a Falcót a 26. perc közepére (45-48), Vojvoda 2+1-es akciója után pedig bemutattak egy 6-1-es futást is Váradi nehéz helyzetből elengedett távoli duplájával és négy büntetővel (51-52). A vezetést a harmadik negyed utolsó percében vette át Szrecsko Szekulovics gárdája Pustahvar révén (55-54), de Kovács Péter hármasa és Govens nehéz ziccere a felvonás legvégén azt jelentette, hogy egállal fordultak a csapatok az utolsó 10 percre (57-57).

A negyedik negyed elején kosárra kosár volt a válasz - ha a vendégek pontot szereztek, azonnal reagált rá a Falco, Váradi pedig a 34. perc elején egy hármassal vezetést szerzett a hazaiaknak (65-64). Vojvoda és Milosevics újra a vendégeket juttatták előnyhöz (65-69), de a szolnokiak szerb kiválósága nagyot hibázott - előbb kihagyott három büntetőt, majd a következő támadásnál odaütött Boriszovnak, így kipontozódott a 36. perc elején (68-69). Abszolút kiélezett mérkőzést játszott a két gárda, hol itt, hol ott volt az előny. A 38. percben a megsérülő Perl helyett Dancsecs András is pontot szerzett a hazaiaknál (76-74), majd Zsigeranovics és Govens dobott ziccert (80-74). A Szolnok nem tudott ezekre válaszolni, Govensék még beszórtak négy pontot, így végül 84-74-re győzött a Falco, és mindkét magyar alakulat 1-1-gyel áll két mérkőzést követően.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus