Fontos meccs előtt az Alba

A továbbjutás szempontjából kulcsmeccs következik az Alba Fehérvár számára - a litván Nevezis lesz ma este a magyar bajnok ellenfele.

FIBA Europe Cup, Második csoport, J csoport, 4. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 2-1) - BC Nevezis (litván, 1-2)
2018.01.23., kedd, 18:30 (TV - DIGI Sport 1, 18:15)

A litvánok keretét egy hónapja bemutattuk már, az első Alba elleni mérkőzés előtt, de volt róluk szó két hete is, amikor Körmendre látogattak. Mint ismert, a székesfehérváriak nagy hátrányból visszajöttek ellenük, de hosszabbításban kikaptak (90-87), a vasiak viszont egy nagy negyedik negyeddel fordítottak, és győztek (85-79).

Várható rotáció:
Veljacic - Matulisz - Normantasz - Lihodej - Korenyuk
Medford - Woodard - Szedekerszkisz - Volkusz - Maldunasz

A Nevezis azóta hazai pályán kikapott a török Büyükcekmecétől (75-78), így a Körmendhez hasonlóan lépéshátrányba került a másik két gárdával szemben. A litván bajnokságban viszont előztek - legyőzték az előttük álló Dzukiját, majd most a hétvégén elég sima vereséget szenvedtek a Juventus Utena otthonában (110-81), viszont ezzel együtt is átlépték a Ball-tesókkal bohóckodó Vytautast, így már a 9. helyen állnak 5-16-os mérleggel.

Az Alba a Nevezis otthonában elszenvedett vereség után sem tört meg, a bajnokságban is csak a kaposvári zakójuk az, ami elrontja az elmúlt 10 meccs potenciális hibátlan mérlegét, úgyhogy folyamatosan szállítják az eredményeket, egyre inkább összeér a gárda. Az összeszokottságon talán nem javít, de a keret mélységén egészen biztosan tud Sir'Dominic Pointer is, aki ma este bemutatkozhat új csapatában, ezt Dzunics Braniszlav vezetőedző nyilatkozta a magyar bajnok hivatalos honlapjának.

Ha győz a székesfehérvári alakulat ma este, akkor lényegében a továbbjutás küszöbére ér, ráadásul ha mindezt három pontnál nagyobb különbséggel tudja megtenni, a litvánok elleni "különcsatát" már mindenképpen a magáének tudhatja, ami egy esetleges holtversenynél még számíthat. Három győzelem is elég lehet a végén ahhoz, hogy az Alba továbblépjen a csoportból, de az biztos, hogy ha ezt a találkozót megnyerik Lóránték, akkor a hátralévő két mérkőzésből egyet elég behúzniuk ahhoz, hogy biztosan ott legyenek a nyolcaddöntőben.

Az összecsapást a DIGI Sport 1 18:15-ös műsorkezdettel élőben közvetíti, de a délután folyamán az élő internetes közvetítés elérhetőségét is közzétesszük!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus