Fontos mérkőzés előtt a Körmend

Több szempontból is kiemelt jelentőségű találkozót vív kedd este az Egis Körmend a FIBA Europe Cup 3. fordulójában.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, 3. forduló
Egis Körmend (magyar, 0-2) - Donar Groningen (holland, 1-1)
2015.11.03., kedd, 18:00
 
A magyar csapat ellenfeleiről publikált korábbi cikkünket itt olvashatjátok. http://kezdo5.hu/europa/kupak-a-kormend-fibakupa-ellenfelei-18773

A magyar együttes felett aratott siker után két komoly pofonba szaladt bele a Groningen. Előbb a holland bajnokságban, a Den Bosch vendégeként kapituláltak, méghozzá úgy, hogy végig csak futottak az eredmény után (78-59). Ezt követően fogadták a francia listavezetőt, az ASVEL-t. A gallok úgy diadalmaskodtak 19 pontos különbséggel (66-85), hogy meghatározó magasemberük, David Andersen pályára sem lépett. A hétvégi fordulóban pihenhetett a Groningen, ami érdekes kontrasztot ad a párharcnak: nagy kérdés, hogy a friss hollandok, vagy az erőltetett menettel küzdő – s talán a holtponton áteső - körmendiek számára lesz-e kedvezőbb kimenetelű a kedd esti mérkőzés.

A Körmend elmúlt két hetéből két pozitív tényezőt lehet felhozni. Az egyik az volt, hogy hosszabbításos sikert arattak a Sopron felett, a másik pedig az, hogy a múlt heti FIBA-kupa mérkőzésen térdsérülést szenvedő Kendrick Perry már a Paks ellen pályára léphetett. Ezen kívül azonban másnak nem örülhettek a piros-feketéknél - különösen a hétvégi, ASE elleni vereség lehet fájó, s nem azért, mert elvesztették veretlenségüket, hanem azért, mert hiába követtek el bármit, az elmúlt két hét fizikai fáradtsága alaposan kiütközött.

A holnapi ellenfél, a Groningen otthonában nagy hátrányba kerültek Ferencz Csabáék, sok üres triplát kaptak és a lepattanócsatát is elvesztették. Ezek a problémák a Sopron, a Mons-Hainaut és az ASE ellen is jelen voltak, úgyhogy a javítás, s egyben a továbbjutási remények életben tartása miatt is elengedhetetlen, hogy ezekben a játékelemekben javuljon a Vas megyei együttes. A palánkok alatti küzdelem megnyeréshez elengedhetetlen Ross Bekkering limitálása, aki a két együttes első mérkőzésén remekelt (14 pont, 19 lepattanó) és az ASVEL ellen is csapata legjobbjaként (21 pont, 8 lepattanó) szerepelt. Rajta kívül a játékmester, Kendrick Brown és Yannick Franke feltartóztatása lesz kulcskérdés, továbbá hogy jó ritmusban kezdje a Körmend a találkozót és ne adjon nagy előnyt ellenfelének a mérkőzés elején, mivel ez komoly gond volt az elmúlt négy összecsapáson.

Ha szombati bajnoki forduló után tudott némi frissességet szerezni a piros-fekete mezes alakulat, akkor lehet esélye a győzelem megszerzésére, mely az eredmény mellett mentális szempontból is fontos lenne.

A mérkőzésről élőképes közvetítés és szöveges tudósítás is lesz a FIBA Europe hivatalos honlapján és youtube-csatornáján, ezeket a későbbiekben közzé is tesszük.

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó, Slide: Jene Sándor - kezdő5.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus