Franciaországba látogat a Körmend

Holnap este 20:00-tól az eredetileg csoportfavoritnak gondolt, francia BCM Gravelines Dunkerque vendége lesz az Egis Körmend együttese a FIBA Europe Cup második fordulójában.

FIBA Europe Cup, B csoport, 2. forduló
BCM Gravelines Dunkerque (francia, 1-0) - Egis Körmend (magyar, 1-0)
2016.10.25., kedd, 20:00

A franciákat bemutattuk már augusztus legelején - azóta a magasembereknél rengeteg változás volt a csapatnál. Leigazolták először Jimmy Djimrabaye-t, ami még nem túl nagy dolog, nem sok lehetőséget kap a másodosztályban is csak kiegészítőként használt center, Shawn Kinggel és Fernando Raposóval viszont csak a gondok voltak - King nincs is már a csapatnál, Raposo pedig hetekre kiesett sérülés miatt, így a helyükre kellett valaki.

Az egyik kiválasztott az Atlanta Hawks edzőtáborából kirakott, 24 éves, 211 centi magas amerikai, Richard Solomon lett, aki egy évnyi D-Liga után az előző szezont a japán bajnokságban töltötte (11.3 pont, 8.8 pattanó). A másik pedig a 35 éves, 202 centi magas egykori francia válogatott, Florent Pietrus, aki már 2005-ben is ott volt a gallok Eb-bronzot nyerő csapatában, és a riói olimpia után vonult vissza a nemzeti csapattól - ő 2004-től 2013-ig Spanyolországban játszott a Malagánál, az Estudiantesnél, a Valenciánál és a Caja Laboralnál, az elmúlt három idényben pedig a SLUC Nancy együttesét erősítette.

Várható rotáció:
Cobbs - Gibson - Dobbins - Hesson - Solomon
Gray - Keita - Pietrus - Cel

Nincsenek túl nagy formában annak ellenére sem, hogy a hétvégén 70-65-re nyertek Pietrus volt csapata, a Nancy otthonában - a Nancy sem egy világverő alakulat, a Gravelines pedig 2-3-mal áll mindössze a bajnokságban ezzel a győzelemmel együtt is. Amellett, hogy egy igazi centerrel állnak fel, Solomonnal (és igazi erőcsatáruk sincs sok, Hesson és Pietrus is átmenet a 3-as és 4-es poszt között, Cel pedig csak kiegészítő egyelőre), az sem segíti őket, hogy a belga Quentin Serron még pályára sem lépett idén, és most sem fog valószínűleg. Van tehát gondja bőven annak a Gravelines-nek, amelyet előzetesen messze a csoport legnagyobb favoritjának lehetett gondolni, és az első fordulóban le is győzték a Donar Groningent Hollandiában.

A Körmend egészen kiváló kezdésének köszönhetően győzte le egy hete a Hubo Limburg Unitedet, ezzel megadta az alaphangot a sorozatra - a magyar együttes a bajnokságban is hibátlan eddig, 2-0-lal áll Teo Cizmic legénysége. Az előző találkozón kérdéses volt Lenzelle Smith játéka, végül pályára lépett a belgák ellen az amerikai, és mindenki kiváló produkciót nyújtott, hozzátette a magáét a sikerhez. A Gravelines-nál azért papíron jóval nagyobb nevek vannak, hiába kezdték gyengén a francia pontvadászatot (ennyi sérülttel nem is csoda), sokkal fizikálisabb csapatot alkotnak, mint a belgák, úgyhogy meglepetés lenne a körmendi siker idegenben, de pont ezért semmilyen nyomás nincs a gárdán, és egy hasonlóan jó kezdéssel, mint amit az elmúlt kedden produkáltak, most is kifejezetten jó esélyük lenne Pettyéknek.

A találkozót ezúttal egyik televízió sem közvetíti, de a neten lesz élőképes közvetítés, ennek elérhetőségéről beszámolunk majd a holnapi nap folyamán!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide: fiba.com, Vágvölgyi Bálint

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus